Стефанов: Бербатов има неща в биографията си, от които трябва да се срамува


Н. Гавазов

Стефанов: Бербатов има неща в биографията си, от които трябва да се срамува

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов предупреди кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, че може да изкара срамни факти от биографията на бившия футболист.

"Имаше просрочка на наем, намесихме се, в момента всичко е изрядно - говоря за сметките относно хотела и заведенията на базата. Има документи, може да се провери. Когато има нередовен наемател, БФС няма какво друго да направи, освен да се обърне към съда. БФС няма колекторска фирма за събиране на борчове. Петър Величков през цялото време е бил в Изпълкома, наясно е с тези неща, знае как се борихме да възстановим парите. Лъжа е, че когато сме разбрали за просрочените суми, хората от администрацията са мълчали. Парите са хотела и ресторанта бяха възстановени, категоричен съм.

Най-добрият вариант е Петър Величков да стане строител, но по всяка вероятност сметките няма да му излизат никога. Нека направи оценка на земята, върху която е построена базата, по съвременни цени. Има документи кое колко е струвало при строежа - нормално е една проверка да покаже има ли нарушения, няма ли. Защо иначе това са голи приказки в пространството. Аз не съм строил този комплекс, не знам как Величков изчислява, че е могъл да бъде построен в рамките на шест милиона. Строил съм няколко кооперации и къщи, за шест милиона можеш само да се усмихнеш в Бояна. След като едно осветление и един терен на стадион излиза 1 милион евро, нека той да сметне колко излиза всичко в Бояна. Явно обаче Петър не е добър в сметки, затова не остана в бизнеса и затова го освободиха от OMV. Между другото, няколко пъти се обявява конкурес за кандидати, които да наемат комплекса, защото БФС е организацията с нестопанска цел - не може да управлява хотели, ресторанти, да назначава камериерки, сервитьори и т.н. Това не е работа на БФС, ако му е ясно на г-н Величков. Ако някой спре да си плаща наема, това е като дадеш апартамент под наем - имате договор, търсиш си правата си в съда. Ако иска, г-н Величков да създаде колекторска фирма и да започне да събира парите. Явно хората в този екип са доста непросветени и неграмотни.

Благодаря на г-н Бербатов за моите първи 68 години, обаче те са 72. Той ме подмлади, но не защото съм му много симпатичен, а защото е некомпетентен. Хубаво е, когато говори за годините на един човек да знае кога е роден. Бербатов може и на сянка да застане до мен заедно с приятелите си, защото доста хора съм приютявал под моята сянка. Само ще кажа да не ми отваря устата! Да не ми отваря устата! Аз от миналото ми на бензинджия не се срамувам. Ако кажа някои неща, които знам за неговото минало… Той има някои неща в биографията си, от които трябва да се срамува. Въздържам се, защото съм баща, дядо. Въздържам се, още малко. Да не ми отваря устата! Аз знам много. Не ми пука от нищо - на никой не дължа пари, имам да взимам, нямам да давам. Всичко, което съм правил, е от любов към децата. Бербатов да не си отваря устата за мен, това е предупреждение! Последно предупреждение! Ако си отворя устата, той има от какво да се притеснява. Аз не съм расист, аз съм българин-националист, за мен България е над всичко. Ако си отворя устата, Бербатов ще го е срам да гледа хората в очите", заяви Венцеслав Стефанов.

  Сподели
491