Лудогорец си тръгна с трите точки от Герена (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец си тръгна с трите точки от Герена (видео)

Левски загуби с 2:4 от Лудогорец в последен двубой от десетия кръг на Първа Лига. В 26-ата минута Борислав Цонев даде аванс на "сините". Три минути след това гостите изравниха резултата чрез Доминик Янков. В 47-ата минута Пиерос Сотириу вкара за 1:2, а Боби Цонев с нов гол изравни в 81-ата. Отново преднина за гостите даде Ману в 84-ата, а в 89-ата Текпетей оформи крайното 2:4.

Още в 4-ата минута Георги Миланов навлезе в наказателното поле, но ударът му попадна в ръцете на стража на гостите. Минута след това Николай Михайлов спаси с крак изстрел на Пиерос Сотириу.

В 21-ата минута Михайлов направи ново страхотно спасяване, което отказа Кирил Десподов. В 25-ата Боби Цонев центрира от пряк свободен удар, но защитата на Лудогорец се справи. Минута след това Левски поведе. Здравко Димитров върна почти от аутлинията към Боби Цонев, който с техничен удар не остави шансове на Кахлина.

Само три минути след това обаче Лудогорец изравни чрез Доминик Янков, а асистенцията бе на Чибота.

В 35-ата минута Оливие Вердон стреля от дистанция в аут. В началото на втората част Лудогорец обърна развоя на събитията. В 47-ата минута Жордан Икоко центрира в наказателното поле, а Пиерос Сотириу с глава реализира за 1:2.

В 54-ата минута Радослав Цонев центрира от свободен удар право в ръцете на Кахлина. В следващите няколко минути "Левски“ натисна съперника. В 58-ата минута Кахлина направи страхотно спасяване с една ръка, което не позволи на Борислав Цонев да вкара, след като стреля с глава. Последваха няколко ъглови удара и меле пред вратата на гостите, но до гол така и не се стигна.

В 64-ата минута Билал Бари стреля неточно с глава отблизо, а секунди след това Драган Михайлович стигна до топката при разбъркване в наказателното поле, но и той прати топката над вратата.

В следващите минути "сините“ продължиха да държат повече топката, но чисти голови положения липсваха.

В 77-ата минута "сините" поискаха дузпа за нарушение на Игор Пластун срещу Билал Бари, след като бранителят на гостите влезе в краката на мароканеца. Георги Кабаков отиде до монитора да преразгледа ситуацията и даде наказателен удар за "сините“. Зад топката застана Борислав Цонев, който не остави шанс на Кахлина.

"Синята" радост обаче бе кратка. В 85-ата минута Ники Михайлов даде на крак топката на Христос Шелис, но кипърският защитник позволи на Кирил Десподов да му я отнеме, след което българският национал подаде към Ману, който отново даде аванс на разградчани.

В 89-ата минута Елвис Ману подаде на Бърнард Текпетей, който прати топката във вратата на Николай Михайлов, оформайки крайния резултат. Трябва да се отбележи, че днес Лудогорец бе воден от Станислав Генчев.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
170