ЦСКА отново мачка, Делев и Платини носят победата над Черноморец (видео)


В. Мухарски

ЦСКА отново мачка, Делев и Платини носят победата над Черноморец (видео)

ЦСКА разгроми Черноморец в Бургас с 4:0. Futbol-tv разбра, че на феновете от София не им беше разрешено да вкарат на стадиона голяма част от трансперантите си. Все пак един от тях бе издигнат в сектор "Г", гласящ: "Не сме престъпници". Всичко това по повод мача от миналия кръг срещу Левски. Както е известно тогава привържениците на "червените" бяха изгонени на почивката от полицията.

Двубоят на стадион "Лазур" предложи доста емоции на зрителите. В 17-ата минута Галчев намери добре Платини, който с хубав прехвърлящ удар откри резултата. В 24-ата минута ЦСКА вече водеше с 2:0 след като Маркиньос изведе Спас Делев на добра позиция и 7-цата с плътен удар прати топката във вратата на "акулите".

През втората част отново Мишел Платини показа сериозна класа. Бразилецът вкара втория си гол и трети в мача, от фаул в 57-ата минута. В 72-ата минута в игра за ЦСКА се появи Емил Гъргоров, който се завръща за трети път в тима от Борисовата градина. Десет минути преди края Георги Андонов бе близо до това да вкара почетно попадение за Черноморец, но ударът му от фаул не намери очертанията на вратата, пазена от Иван Караджов.

В самия край на двубоя Спас Делев се възползва по отличен начин от грешка на защитата на "акулите" и вкара за крайното 4:0. По този начин "армейците" спечелиха втора поредна победа в първенството, след като в предишния кръг се наложиха и над вечния съперник с 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
166