ЦСКА спечели вечното дерби (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА  спечели вечното дерби (видео)

Вечното дерби между ЦСКА и Левски завърши в полза на "червените" при резултат 2:1. Това със сигурност е най-интересния мач за 9-ия кръг наefbet Лига. Над 20 000 зрители пристигнаха на стадион "Васил Левски", въпреки че заради мерките официално бяха пуснати само 12 000 билета. Сектор "Б" и "Г" бяха пълни, като и в Сектор "В" имаше много повече от обявените първоначално максимален брой от 3000 зрители.

Още в първите минути на мача играчите на ЦСКА имаха възможност да открият резултата, но Кери стреля с глава извън целта. Съответно в 10-та минута късметът се усмихна и на "сините", но за радост на Бусато ударът на Георги Миланов от 17-метра се отби в лявата греда на бразилския страж.

В 28-та минута обаче дойде и първото попадение в мача и играчите на Станимир Стоилов поведоха за 0:1 като голмайстор се оказа Георги Миланов. При центриране от корнер на Цонев, Шелис игра с глава, а Миланов със задна ножица на задната греда прати топката в мрежата на символичните домакините.

В 44-та минута Кери успя да върне надеждите на "червените" след като бе оставен да се освободи от Здравко Димитров и получи центриране от Брадли Мазику отляво. Кери стреля към вратата на Михайлов и не му остави шанс като промени резултата на 1:1.

В 65-та минута се случи и обратът в мача. Юрген Матей даде пас за Кайседо към вратата на Левски. Еквадорецът елиминира с лекота Христо Сиелис, който изостана на метри зад нападателя на ЦСКА, който отбеляза победния гол за "червените".

До края на двубоя "армейците" имаха възможност да направят преднината си още по-изразителна, но Йоан Баи, Жорди Кайседо и Федерико Варела нямаха шанс пред гола и по този начин вечното дерби приключи с напълно заслужена победа за "31-кратните шампиони на България" с 2:1. С този успех възпитаниците на старши треньора Стойчо Младенов остават единствения непобеден тим в Първа лига до момента, а наставникът записа своята седма поредна победа над Левски.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
363