Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Левски

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 26.09.2021г.
Час: 16:30 ч.
Съдия: Волен Чинков


ЦСКА е символичен домакин на Левски в двубой от програмата на 9-ия кръг в родния шампионат. Срещата ще се състои на националния стадион и противопоставя двата столични гранда, които на всяка цена ще търсят победата. Очаква се на трибунуте да има около 20 000 души, което е предпоставка за един добър мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Нападателят на ЦСКА Бисмарк Чарлс ще бъде аут от терените още около месец. Героят на от финала за Купата на България срещу Арда има усложнения в травмата на коляното и ще се наложи да се възстановява още време. Добрата новина за Стойчо Младенов е, че Тибо Вион и Амос Юга съвсем скоро ще бъдат на разположение. Въпреки това - Вион със сигурност е аут за дербито със "сините". Шансове обаче има за Юга, който се е възстановил от разтежението, което получи срещу Славия. Юга вече тренира пълноценно, след като изпусна срещите с Рома, Ботев Враца и Хебър.

С отбора тренира и крилото Йоан Баи, който се оплаква от болки в бедрото след двубоя с Ботев Враца. Не е изключено той да се появи в игра, но е малко вероятно да започне от първата минута.

Стойчо Младенов няма да дава почивка на никого, макар за тима да предстоят мачове от евротурнирите. Очаква се Младенов да излезе с най-доброто, с което разполага, макар в тима да има кадрови проблеми.

"Да, иска ни се да победим Левски, затова ще работим. Никога не може да се твърди за единия отбор, че е слаб, няма такова нещо. И двата отбора ще се стремят да покажат най-доброто. Много пъти говорим за подценяване, не знам защо, футболът е професия, сериозността от тренировъчния процес трябва да се пренесе и на мача. Да, напрежението е друго, грешката има друга стойност, няма място за подценяване", каза Стойчо Младенов преди двубоя.

Крайният защитник на Левски Иван Горанов до последно ще е под въпрос за Вечното дерби. Левият бек страда от мускулна травма, а след успеха с 2:0 над Марек за Купата треньорът Станимир Стоилов заяви, че все още никой от тримата контузени не е възстановен.

Другите двама - Николай Михайлов и Георги Миланов, все пак ще бъдат готови за срещата и ще стартират от първата минута. Спортно-техническият щаб се надява, че ще получи добри новини и за Горанов. При лошо стечение на обстоятелствата Мъри има два вариатна за негов заместник.

Първият е младежкият национал Патрик-Габриел Галчев, а другият Драган Михайлович. По всяка вероятност ще бъде предпочетена първата опция, а швейцарецът ще играе отдясно. Все пак Стоилов е спокоен преди дербито, тъй като ще може да разчита на Георги Миланов. Халфът е високо ценен и въпреки че може да изкара около 70 минути, той му възлага големи очаквания за срещата.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов ще заложи на пo-дефанзивна тактика в дербито с ЦСКА. Опитният специалист няма да разчита на лозунга "сините в атака" и ще предпочете стабилни действия в защита.

Левски няма да заложи на тактическия замисъл с висока преса и постоянни атаки по фланговете, както го направи срещу ЦСКА 1948 и Марек Дупница. Стоилов на няколко пъти сподели, че е доволен от цялостните действия на отбора си в защита и ще разчита отново на помощта на фланговите нападатели в дефанзивен план.

Треньорът на "сините" е направил обстоен анализ на ЦСКА и е показал слабите страни на футболистите си. В никакъв случай обаче това няма да означава, че Левски през цялото време ще се защитава.

Символичните гости ще стоят стабилно подредени и ще разчитат на организирането на скоростни атаки, възползвайки се от бързината на Здравко Димитров и добрия поглед, който демонстрират братя Цоневи и Георги Миланов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
401