ЦСКА стартира защитата на Купата с класика над Хебър (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА стартира защитата на Купата с класика над Хебър (видео)

ЦСКА победи Хебър Пазарджик с класическото 3:0 в двубой от 1/16 финалите за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" и стартира повече от успешно защитата на трофея, завоюван преди няколко месеца.

Преди срещата Жеферсон бе награден от изпълнителния директор на "армейците" Филип Филипов с почетен плакет по случай своя мач номер 100 с "червената" фланелка.

Възпитаниците на Стойчо Младенов можеха да открият още в 9-ата минута, когато Варела стреля от фаул, но вратарят Василев спаси. В 25-ата минута обаче Жорди Кайседо направи 1:0 - голмайсторът бе изведен от Кери вдясно и с мощен удар по диагонала прониза стража на символичните домакини.

Само две по-късно резултатът вече бе 2:0 за ЦСКА - Варела изведе по прекрасен начин Ахмед Ахмедов, който преодоля излезлия да го пресрещне Василев и на празна врата прати топката във вратата.

Четири минути преди края на първото полувреме резултатът стана класически, когато Кайседо прониза гостите с глава след подаване на Ахмедов.

След почивката в игра се появиха Георги Йомов и Юрген Матай и Карло Мухар на местата на Жеферсон, Брадли Мазику и Яник Вилдсхут. В 68-ата минута Кери пробва изненадващ шут от границата на наказателното поле, но топката мина на педя над вратата.

Четвърт час преди края пък Йомов центрира отдясно, топката стигна до Варела, който стреля мощно с десния крак, но вратарят на Хебър успя да спаси. 

Десетина минути преди края в игра за "червените" се появиха Калоян Кръстев и Томас Лам, които замениха Греъм Кери и Жорди Кайседо. "Армейците" продължиха да атакуват и да владеят инициативата, но до нови попадения така и не се стигна и в крайна сметка момчетата на Стойчо Младенов стартираха защитата на Купата на България с класическото 3:0 над Хебър (Пз).

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (26 септемрви), когато е вечното дерби на българския футбол срещу тима на Левски. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 16:30 часа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
356