Моуриньо: Стойчо Младенов беше фантастичен играч! ЦСКА не заслужаваше този резултат


FUTBOL-TV

Моуриньо: Стойчо Младенов беше фантастичен играч! ЦСКА не заслужаваше този резултат

Наставникът на италианския Рома Жозе Моуриньо се изказа ласкаво за отбора на ЦСКА и треньора Стойчо Младенов след победата с 5:1 над "армейците" в Лигата на конференциите.

"Резултатът  не е справедлив. Ако погледнете хубаво мача, ще видите, че това не е мач, който трябваше да свърши 5:1. Дори при 3:1 те се бориха, сражаваха се, но след като останаха с десет души, за тях беше много трудно. Отборът им ме изненада, Стойчо е много добър треньор. Не бяха само контраатаките на ЦСКА, а цялата глобалност. Те градиха атаки с качество, Кери носи опасност, имат добри крила, имат добра цел в наказателното поле, те са добър отбор“, заяви Моуриньо.

Миналата година играх с Локомотив Пловдив и Лудогорец, ЦСКА е по-добър от тези отбори от миналия сезон. Направих много промени в моя отбор, но не исках да губя стабилността - затова оставих вратаря, Манчини, Пелегрини - важно е да покажем уважение към състава. Трябва да опитаме да спечелим всичко - ако ние сме добри, какво бихте казали за Ювентус, Милан, Интер и Наполи. Те има силни отбори, ние градим стъпка по стъпка“, продължи португалецът.

"Стойчо беше фантастичен играч, не беше младо момче, беше много опитен състезател, беше чиста класа в моя отбор Витория Сетубал. Топ класа беше, напусна след това, беше един чудесен човек - знаех, че ще стане много добър треньор, той притежава топ класа! Съжалявам, че загубиха с толкова, не го заслужаваха“, каза още Моу.

166