Добро начало, но неприятен край за ЦСКА в Рим (видео)


FUTBOL-TV

Добро начало, но неприятен край за ЦСКА в Рим (видео)

Рома се наложи над ЦСКА с 5:1 в мач от първия кръг на груповата фаза в Лига на конференциите. По този начин "вълците" си отмъстиха за загубата от 1:3 в София преди по-малко от година.

"Армейците" днес започнаха добре мача, като още в първите минути Лам стреля към вратата на Рома, но без успех. По-добрата игра на ЦСКА даде резултат и в 10-ата минута Греъм Кери се справи с няколко играчи на "вълците" и със страхотен удар не остави шансове на Руи Патрисио - 0:1.

Дори след това ЦСКА имаше положения. В 24-ата минута дебютантът Кръстев стреля, но вратаря на Рома спаси. Минута след това домакините изравниха. Пелегрини получи добро подаване и с прекрасен удар вкара за 1:1.

В 38-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, когато Стефан Ел Шаарауи отправи мощен шут от границата на наказателното поле в десния ъгъл на Густаво Бусато и даде преднина на Рома. В добавеното време на първата част Карло Мухар отправи удар от дистанция, топката рикошира в гърба на Джанлука Манчини и премина встрани от левия стълб на вратата на Руи Патрисио, излизайки в корнер, който не донесе нищо опасно.

През второто полувреме армейците започнаха силно мотивирани да покажат красив футбол и да направят всичко по силите си да стигнат до ново попадение. В 56-ата минута Карло Мухар отправи силен изстрел от дистанция, но стражът на Рома бе на мястото си и улови. Няколко секунди по-късно Яник Уайлдшът добре преодоля Рожер Ибаниес и пусна успореден пас на голлинията, но Калоян Кръстев и Георги Йомов останаха далече от топката. Последва центриране на Греъм Кери, което излезе в аут.

Всичко приключви в 62-ата минута, когато "джалоросите" направиха много хубава атака по левия фланг, когато Шаарауи подаде към Калафиори, който навлезе в наказателното поле и намери Лоренцо Пелегрини, който хладнокръвно успя да реализира второто си попадение в двубоя и направи резултата 3:1.

Малко след това Греъм Кери центрира от фаул в наказателното поле на Рома, след което Юрген Матей стреля с глава, но над напречната греда в аут.   В 76-ата минута армейците направиха добра атака, когато Карло Мухар видя добре включването на Йоан Баи, който навлезе в наказателното поле на "римските вълци" и стреля, но над напречната греда в аут.

Доста неприятен момент се получи в 80-ата минута, когато Яник Уайлдшът бе изгонен за втори жълт картон.

От това се възползваха домакините, които вкараха още два гола, дело на Джанлука Манчини, който в 82-ата минута се разписа на празна врата след като топката се отби от гредата и Тами Ейбрахам, който120 секунди по-късно  бе изведен отлично сам срещу Бусато и майсторски копна кълбото над плонжа му, оформяйки крайното 5:1. Интересното е, че и при двете положения останаха сериозни съмнения за засада. В крайна сметка Рома постигна заслужена победа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
257