Старото дружество на ЦСКА спечели дело за стотици хиляди


FUTBOL-TV

Старото дружество на ЦСКА спечели дело за стотици хиляди

Министерството на младежта и спорта загуби делото, което водеше срещу ПФК ЦСКА АД за сумата от 889 280, 58 лева, информират колегите от Блиц.

ММС заведе иска в СГС на 3 юни 2016 година за установяване съществуването на вземания в общ размер на 889 280, 58 лева, които са от неплатени данъци за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Към това са добавени и такси за битови отпадъци за три години, както и обезщетения за забавяне на плащанията.

СГС счете иска за частично основателен за сумата 762 232, 72 лева, след което решението бе потвърдено от Софийския административен съд. ЦСКА обаче подаде жалба до Върховния касационен съд. 

ВКС отмени решението на САС с мотив, че Министерството на спорта, като собственик на имотите, трябва да плати дължимото на Столична община и тогава да предяви претенции за парите срещу ЦСКА по сключения между двете страни договор. От ММС обаче не са платили дължимите суми и това е причината да се стигне до загуба на делото. 

ВКС отсъди ММС да заплати по сметката на ВКС държавна такса в размер на 15 244, 64 лв.

Точно заради въпросната сума Министерството на младежта и спорта отне “Армията" и “Панчарево" от ЦСКА, след което организира нов търг и даде имотите на настоящия отбор, който играе на стадион "Българска армия".

  Сподели
344