Рома ще стартира с победа срещу ЦСКА в ЛК


FUTBOL-TV

Рома ще стартира с победа срещу ЦСКА в ЛК

Рома - ЦСКА
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 16.09.2021г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Глен Ниберг (Швеция)


ЦСКА гостува на Рома на "Олимпико" в любопитен двубой от груповата фаза на новия турнир - Лигата на конференциите. Двата тима премириха сили и през миналата кампания, но в групите на Лига Европа. Тогава двубоят във вечния град завърши наравно 0:0, а в София, ЦСКА победи с 3:1. Сега българите ще се опитат отново да играят добре срещу именития си съперник и ако могат да спечелят нещо. Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче е за знак - 1.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов ще трябва да решава сериозни кадрови проблеми, след като цели 7 основни футболисти няма да са на разположение на специалиста за предстоящото гостуване на Рома в Рим.

Наказани за този двубой са Жорди Кайседо и Иван Турицов, които през този сезон са твърди титуляри. След шампионатния мач срещу Славия, стана ясно, че аут за Рим са вътрешните полузащитници Амос Юга и Жеферсон, които бяха сменени принудително заради разтежения. Така те се присъединиха в лазарета към Мено Кох, Тибо Вион и Бисмарк Чарлс.

Срещу Славия не игра и Брадли Мазику, но защитникът пропусна мача не заради травма, а по решение на спортно-техническия щаб, който предпочете да го съхрани за Рома.

Добрата новина за червените е, че те отново могат да разчитат на възстановените Пламен Гълъбов и Федерико Варела. Не е изключено първият да започне като титуляр в Рим предвид сериозния недостиг на бранители. Варела също е сред опциите на Младенов.

"Качваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. Защо да не вземем нещо от Рома? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротурнирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света. Играем като равен с равен. Това е допълнителна мотивация. Може само да спечелим от такива мачове и го правим. Не само точки, а опит, самочувствие и авторитет, защото ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА“, заяви Младенов.

"Разбира се, че е предизвикателство. Виждате, че в Топ 10 на Европа първи е Моуриньо. Това достатъчно говори за класата на този отбор. Имат много равностойни играчи. Топ футболисти. Ще видим как ще се изненадаме“, заключi старши треньорът на армейците.

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде специална вечеря на играчите в рибен ресторант в Рим по повод юбилейния мач номер 1000 в треньорската си кариера. Португалският специалист имаше повод за празнуване, след като "вълците" победиха Сасуоло с 2:1 с гол в последната минута на Стефан Ел Шаарауи. Моуриньо изнесе десетминутна реч пред своите гости и ги призова да повярват, че Рома има сили да печели трофеи.

Утре Моуриньо ще изведе Рома в своя мач номер 1001 срещу ЦСКА в Лигата на конференциите в четвъртък, а според италианската преса португалецът планира ротации в състава, за да даде почивка на титулярите от началото на сезона. В игра ще се завърне защитникът Крис Смолинг, който доскоро лекуваше контузия и още не е играл в официален мач този сезон. Любопитно е, че Смолинг се завърна след лечение на контузия отново срещу ЦСКА миналия сезон при равенството 0:0 в Рим в групите на Лига Европа. Очаква се като титуляри срещу "армейците" да започнат още Кумбула и Ел Шаарауи, както и узбекът Елдор Шомуродов.

 

ПРОГНОЗА: РОМА - ЦСКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
612