Лечков: Ще стане голяма каша, ако има извънреден Конгрес


FUTBOL-TV

Лечков: Ще стане голяма каша, ако има извънреден Конгрес

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков заяви, че една съдийка е погазила устава на централата с решението си да назначи извънреден Конгрес.

"Една съдийка погази Устава на БФС с решението си да назначи извънреден конгрес. Има доста пропуски в това решение. Най-важното е, че в насрочването на този конгрес в дневния ред не е посочена точка за бюджета за следващата година, ако въобще има такъв конгрес. Ние не се страхуваме от провеждането на конгрес. Според Устава конгрес се организира от президента на БФС, със съответния дневен ред. На Изпълкома ние гласувахме редовен конгрес на 18 март 2022 г., което е съобразено с Устава. За пореден път призовавам: Уважаеми хора, гледайте Устава", коментира Лечков пред БНТ.

"Нека изчакаме 2-3 дни, за да видим какво ще стане. Мисля, че ще има развитие. Влязохме в казус, от който футболът няма полза. Вместо да се концентрираме върху хубавите неща във футболно отношение, ние гледаме пак към негативното."

“Много хора бяха лоялни с подаването си на оставка заедно с президента Борислав Михайлов, а след това се оттеглиха и бяха готови за кандидати за президенти. Това не го разбирам. Това е липса на лоялност. Трябва да си лоялен на първо място към футбола, а след това към хората, с които си работил дълги години", добави той.

"Защо трябва да се концентрираме само към Бербатов и думата "промяна" и тя трябва да е свързана с неговото име. Тъкмо се бях навил да се кандидатирам, а вие ме спирате с думите, че футболната общественост виждала само Бербатов като алтернатива. Така спирате и други кандидати. Важно е кой, с кого и по какъв начин. Нека всеки има платформа, за да има яснота. Ако се проведе извънредния конгрес на 12 октомври, то решенията му със сигурност ще бъде обжалван и ще навлезем в една голяма каша. Това означава, че ние ще бъдем на същите позиции още четири години, при това без Конгрес".

"Тези млади момчета имат големи успехи като кариери, но нямат управленски опит. На мен този извънреден конгрес ми прилича на подмяна. Задачата на БФС не е да строи стадиони и терени. Това са задължения на държавата и общините. Най-важните неща за промяна в българския футбол е промяна в закона за финансиране на спорта", каза още Йордан Лечков.

148