Лицензът на Левски под въпрос, а причината - дълг към Хубчев


FUTBOL-TV

Лицензът на Левски под въпрос, а причината - дълг към Хубчев

Левски продължава да има сериозни финансови проблеми, въпреки че подписа спонсорски договор с "Палмс Бет". Компанията ще започне да налива повече пари в клуба чак след Нова година, когато името й ще се появи отпред на фланелките. 

Дотогава "сините" трябва някак да се справят, а най-големият проблем е свързан с огромния дълг към Петър Хубчев и екипа му, информира "Мач Телеграф". 

Бившият треньор на "сините" осъди Левски във ФИФА за около 1 000 000 лева, а много скоро изтича срокът, в който Левски трябва да се разплати с Хубчев. Към днешна дата обаче на "Герена" няма пари за този дълг, а неплащането му може да коства лиценза на "сините" за следващия сезон. 

Според информация на "Мач Телеграф" няма особен шанс Петър Хубчев и адвокатите му да не си потърсят официално парите веднага, след като срокът за плащането на дълга изтече. Припомняме, че бившият защитник спечели без проблеми делото във ФИФА след уволнението си, след като договорът му с Левски беше подписан с германски паспорт. 

Същото важеше и за асистентите му, което не позволи на "сините" да действат с Хубчев и екипа му по българското законодателство. 

Има още една опасност, която дебне Левски. Става дума за бившия футболист на тима Насиру Мохамед, който също притиска клуба с дело във ФИФА. 

Ганайският футболист напусна "Герена", след като не беше получавал дълго време време заплатата си и моментално даде на съд Левски. По неофициална информация "сините" трябва да изплатят на Мохамед впечатляващите 850 000 лева до края на годината, ако не искат сериозни санкции.

169