ЦСКА ще запише трудна победа над Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише трудна победа над Славия

ЦСКА - Славия
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 11.09.2021г.
Час: 20:45 ч.
Съдия: Георги Кабаков


ЦСКА приема Славия на "Армията" в среща от 7-ия кръг на родния шампионат. Мачовете на Славия по традиция са доста трудни за прогнозиране, но все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да не опитват изненада и да заложат на знак - 1.

За ЦСКА предстои месец, изпълнен с важни мачове както за първенството, така и в групите на Лигата на конференциите и за Купата на България. Първият тест за "червените“ е домакинството на лидера вefbet Лига Славия в събота. Следва гостуване на Рома на "Олимпико“ в четвъртък (16 септември), от 22:00 часа, три дни след което е мачът срещу Ботев Враца в първенството. Месецът за ЦСКА продължава с мач срещу Хебър за Купата (22 септември), дербито с Левски (26 септември) и завършва с първото домакинство в групите на Лигата на конференциите срещу Будьо/Глимт в последния ден от месеца.

След като националите се върнаха в тима, Стойчо Младенов вече има на разположение всички здрави свои играчи, които направиха тренировка на базата в Панчарево в днешния ден. По време на заниманието "армейците“ показаха добро настроение съвсем скоро преди за тях да дойде маратонската серия от мачове.

Най-новото попълнение на тима Калоян Кръстев също вече се присъедини към съотборниците си. Останалите национали се завърнаха малко по-рано, тъй като бяха освободени от селекционера на България Ясен Петров. Кръстев единствен от ЦСКА остана до последния двубой на "трикольорите" - контролата срещу Грузия. Така той последен се присъедини към лагера на "армейците". Любопитното е, че Кръстев бе закупен именно от Славия и така има голяма вероятност да дебютира срещу бившия си тим. Все пак, очакванията са, че той ще остане резерва, но може да се появи в игра след почивката.

"Червените" трябваше спешно да подсилят атаката, защото Жорди Кайседо е единственият мощен физически нападател. Така Калоян Кръстев ще е втора опция, като сериозен плюс в неговия случай е, че е българин, за да се изпълни определената квота за картотека в Лига на конференциите.

Иначе ЦСКА разполага с още двама нападатели в лицето на Ахмед Ахмедов и Бисмарк Чарлс.

Интересно е, че точно 300 000 евро платиха от ЦСКА на Славия и за крилото Георги Йомов, който бе привлечен миналото лято. Внукът на Тодор Барзов направи фурор на "Армията" и това убедило Гриша Ганчев да извади солидна сума и за Калоян Кръстев.

Другият нападател на тима - Радослав Живков бе пратен под наем в Литекс, а тази съдба имаше и друг младок - Християн Петров.

17-годишен се очаква да води атаката на Славия в столичното дерби с ЦСКА в събота вечер. Очаква се старши треньорът на белите Златомир Загорчич ще гласува доверие на таланта Мартин Сораков. Той трябва да замени продадения на червените национал Калоян Кръстев. Въпреки че е само на 17 години, Сораков вече записа 17 мача за Славия в Първа лига през миналия и сегашния сезон. В тях е бил на терена 442 минути, като все още няма гол.

През настоящата кампания е взел участие във всички 6 двубоя на белите, които изкараха паузата заради националните отбори на върха в класирането. Мартин Сораков започна като титуляр в два мача - с Левски при победата с 2:1 на "Герена" и срещу Ботев Пд в "Коматево" (0:1).

Към днешна дата Славия няма друг централен нападател. С тима продължава да тренира доскорошният футболист на Левски Валери Божинов, но засега няма развитие около подписване на договор.

Повторен дебют за столичани ще направи Иван Минчев, който бе привлечен по време на паузата. Той е носител на купата със Славия през 2018 година.

Наставникът на белите Златомир Загорчич отново ще трябва да прекроява отбраната си. Левият бек Людовик Соарес е аут заради контузия. Той получи травма в двубоя с Локомотив Пловдив, като после не игра срещу ФК ЦСКА 1948. Неговото място тогава зае десният краен бранител Ертан Томбак, тъй като Венцислав Керчев все още не е готов на сто процента. Вдясно действаше Андреа Христов. Керчев пропусна и контролата с Ботев Пловдив в паузата.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЛАВИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
367