От БФС намериха ново оправдание за извънреден Конгрес - пандемията


FUTBOL-TV

От БФС намериха ново оправдание за извънреден Конгрес - пандемията

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че не знае какво следва, след като съдът реши, че Конгрес за избор на нов президент на БФС трябва да бъде свикан на 12 октомври. По негово мнение пандемичната обстановка в страната не позволява това нещо да се случи.

Фурнаджиев коментира и доброто представяне на България срещу Грузия в контрола. "Трикольорите“ победиха с 4:1.

"Ясен Петров имаше възможност да използва повечето от играчите, които не бяха титуляри до момента. Можем да сме доволни след края на този цикъл. Записахме две победи и равен срещу европейския шампион“, каза Фурнаджиев.

"Не мисля, че някой може да е недоволен от това, което показва националният отбор. Петров беше назначен със задачата да обнови отбора и към момента се справя чудесно. Ръководството на БФС стоим зад него“, добави той.

"Не мисля, че някой може да се ангажира с точна прогноза какво следва оттук насетне след решението на съда. Конгрес рано или късно ще има. Не мисля, че към днешна дата би било възможно на 12 октомври да има Конгрес с оглед пандемията. Два конгреса няма как да се проведат. Конгресът ще е един, Въпросът е кога. Футболните хора трябва да изберат най-правилния човек за резидент, който ще допринесе за развитието на футбола в България“.

"Имаше доста кандидати, които завиха кандидатурите си при предишните свиквания на Конгреси. Нека Конгресът да избере най-достойния, който е допринесе за развитието на футбола и надграждане. Предвид това, което се случва в държавата и инвестициите във футбола в последните 30 години, които са равни на 0, футболът ни е на прилично ниво“, каза още вицепрезидентът на БФС.

  Сподели
248