БФС: Редовният конгрес на БФС ще се състои на 18 март 2022 г.


FUTBOL-TV

БФС: Редовният конгрес на БФС ще се състои на 18 март 2022 г.

Изпълкомът на БФС препотвърди решението си от преди три седмици, че Конгресът ще се състои на 18 март 2022 година, а не както обяви преди часове Софийски градски съд на 12 октомври 2021 година.

Ето какво обявиха от БФС на своя сайт:

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз гласува решението за свикване на общо събрание на членовете на БФС на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 37, ал. 1, т. 1 от Устава на БФС.

Членовете на ИК насрочиха конгреса за 18 март 2022 г. от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3".

"Става въпрос за препотвърждаване на решението, което беше взето на предишния Изпълком. Членовете на Изпълкома гласуваха да бъде организиран редовен Конгрес на БФС на 18 март 2022 година. Имаше хващане за формалното на държавните служби“, сподели пред журналисти пресаташето на БФС Христо Запрянов.

"За действията на градския съд ще има по-късно изявление на БФС. Днес всички членове на Изпълкома бяха тук, включително г-н Величков получи покана“, добави той.

"Тепърва ще бъдат изяснени тези неща и БФС ще излезе с позиция. Имаше една единствена точка за насрочване на Общо събрание на 18 март. Г-н Величков гласува против“, каза още Христо Запрянов.

  Сподели
129