ЦСКА иска над 2 млн. за Кайседо


FUTBOL-TV

ЦСКА иска над 2 млн. за Кайседо

ЦСКА няма да се раздели с Жорди Кайседо за по-малко от 2,5 млн. евро, информира "Тема Спорт". Това стана ясно, след като в последните дни преди затварянето на трансферния прозорец няколко клуба са проявили сериозен интерес към услугите на 23-годишния еквадорец. Турският елитен Газиантеп дори е отправил конкретна оферта за правата на нападателя. Именно той е бил главната трансферна цел в списъка на треньора Ерол Булут. Предложението обаче е било чувствително по-ниско от желаното от “армейците", които бързо са го отхвърлили. 

Жорди Кайседо стартира силно сезона, като е голмайстор на “червените" с 4 попадения. Еквадорецът се разписа в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конкференциите срещу Осиек, както и по веднъж във всеки от първите три шампионатни мача. Така той се превърна в първия футболист на тима, успял да постигне това от 25 години. За последно в откриващите три двубоя за първенство на “червените" се разписа Ивайло Андонов през сезон 1997/98. 

В последните години ЦСКА често продава своите нападатели на печалба от няколко милиона евро. Фернандо Каранга и Мауридес заминаха за Китай, а през зимата Али Соу бе купен от руския Ростов. Гамбиецът прекара на “Армията" два сезона и половина, Каранга - две години, а Мауридес - по-малко от 12 месеца. 

  Сподели
195