Наско Сираков: Няма да потече златен дъжд! В сряда ще говоря пак с Мъри


FUTBOL-TV

Наско Сираков: Няма да потече златен дъжд! В сряда ще говоря пак с Мъри

Днес на специална пресконференция бе анонсиран партньорският договор между ПФК Левски и Palms Bet. Мажоритарният собственик на "сините“ Наско Сираков изрази своята благодарност за партньорство с Palms Bet.

"Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството ни с Palms Bet. Но не трябва да се мисли, че сега на ''Герена'' ще потече златен дъжд и реки от пари. В многото ни разговори, смятаме, че с правилната работа и достигането до много наши привърженици, това ще донесе повече пари на клуба от договора. Ще има представители на партньорите ни и в УС, и на Надзорния съвет. Става въпрос за съвместна работа, която в краткосрочен, а още повече в дългосрочен план ще доведе до значителни финансови постъпления. Ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие. Те се концентрираха върху спортно-техническата част, а административната част също е важна. Варират постоянно задълженията. Изчистим едни, натрупваме други. За изпълнителен директор водим разговори. Аз искам до десетина дена след Общото събрание този въпрос да сме го решили. Може значително по-спокойно да гледаме бъдещето. Имаме сериозна основа, на която да стъпим и да си градим къщичката. Няма да стане за месец, два, три, но сега можем по-спокойно да гледаме напред. За мен последната година и малко бяха кошмарни. С финансови цифри не искам да боравя, защото може да съм неточен. Утре ще запознаем акционерите с точните цифри. Взети са абсолютно всички мерки и ОС ще протече прозрачно за всички акционери. Ще бъде записвано за клубния сайт, ще бъде стенографирано. Всеки акционер ще може да получи цялата информация за клуба, дори да не е присъствал на ОС", допълни Сираков.

"Темата старши-треньор на клуба очевидно е на дневен ред. Знаете от седмица, че говорих със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият избор и единствената алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри - аз, Лъчо и Мъри. Ще го запознаем с това как ще функционира и ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм от разговора с Мъри, че той има огромно желание да се завърне в родния с клуб. Мъри го вълнува да има някаква сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало въпрос за пари, не са водени такива разговори. Обясних му какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът в положителен смисъл за избухването на ''синята бомба''. В този момент повече трябва да се мисли как да се помогне на Левски. За бъдеще клубът ще започне да се вдига от дъното, където е сега", завърши Сираков.

  Сподели
527