Десет от Левски измъкнаха победата от Берое (видео)


FUTBOL-TV

Десет от Левски измъкнаха победата от Берое (видео)

Левски победи Берое с 2:1 в мач от 6-ия кръг на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов“. "Сините" поведоха с попадение на Христофор Хубчев половин час след първия съдийски сигнал на Георги Кабаков. В 38-ата минута главният съдия показа директен червен картон на голмайстора след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР. Малко преди почивката Левски удвои преднината си след уникален гол на Борислав Цонев. В 64-тата минута гостите върнаха попадение чрез Кийлън Лебон.

В 9-ата минута Билал Бари бе изведен с дълго подаване. Нападателят овладя и върна към Борислав Цонев. Последва шут от границата на наказателното поле, но отново неточен. Бе отсъдена и засада на Бари. Четвърт час след началото Бари проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Нордин Бакер не бе затруднен.

В 13-ата минута Георги Миланов центрира от фаул. Вратарят Нордин Бакер излезе и улови топката, но я изпусна. Гьоко Зайков успя да стигне до топката, след което се строполи на земята, но Георги Кабаков не отсъди  дузпа.

В 17-ата минута Левски разви хубава атака по левия фланг. Георги Миланов проби и комбинира с Борислав Цонев. Билал Бари овладя, преодоля защитник и стреля от чиста позиция. Бакер обаче скъси дистанцията и се намеси решаващо. В средата на първата част Здравко Димитров стреля по земя, но Бакер спаси. Борислав Цонев добави, но в аут.

Половин час след началото логичното се случи и Левски излезе напред в резултата. Топката бе центрирана от пряк свободен удар. Новото попълнение Зайков отклони с глава към Хубчев, който плонжира и вкара за 1:0.  

В 38-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като голмайсторът Христофор Хубчев си изкара директен червен картон. Първоначално Георги Кабаков показа жълт картон, но след като разгледа ситуацията чрез ВАР изгони играча на "сините".

Три минути преди почивката Левски удвои преднината си с красив гол. Борислав Цонев отне и с шут от дистанция матира Бакер.  

В 48-ата минута Алиун Фал бе изведен в наказателното поле. Той опита центриране към Мартин Камбуров. Голмайсторът бе блокиран от Зайков и не успя да нанесе точен удар към вратата на Ники Михайлов.

В 62-рата минута Серкан Юсеин стреля от границата на наказателното поле, но Николай Михайлов улови. Две минути по-късно гостите от Стара Загора намалиха изоставането си чрез Кийлън Лебон. Той овладя около дъгата на наказателното поле и матира Николай Михайлов с удар в горния ляв ъгъл.

В 80-ата минута Мечев пробва удар от дистанция, но неточно. До края на мача двата тима размениха по няколко положения, но до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
546