Нова важна среща в Левски днес - Сираков ще оферира Мъри Стоилов


FUTBOL-TV

Нова важна среща в Левски днес - Сираков ще оферира Мъри Стоилов

Има надежда в преговорите между Левски и Станимир Стоилов, пише "Мач Телеграф"в днешния си брой.

Очаква се днес разговорите, които стартираха обречено, да тръгнат във възходяща линия. Припомняме, че Наско Сираков отиде в Хасково, за да се види с Мъри в понеделник, но тогава мажоритарният собственик на "сините" не отправи оферта към треньора.

След това Сираков информира от сайта на клуба, че Стоилов е "единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация". По време на самия разговор между двамата, провел се рано сутринта в понеделник, Наско не успял да гарантира, че клубът ще може да изпълни единственото условие, което има Мъри - Левски да има осигурен бюджет за заплати на футболистите и да ги плаща редовно. Към днешна дата "сините" играчи не са взимали пари от 3-4 месеца. Същото важи и за треньорите, занимаващи се с първия отбор, и тези от школата. Същото е положението и при служителите, които така или иначе са под санитарния минимум за клуб с претенциите на Левски.

Наско все пак обяснил в понеделник на Мъри, че след няколко дни ще говори с фирма, която ще стане генерален спонсор на клуба, и тогава ще има повече яснота около финансовата част и реално ще може да направи оферта на Стоилов.

Сираков е провел въпросната среща с представители на "Палмс Бет" в сряда вечер. Една от основните точки по време на разговорите с букмейкъра е била именно привличането на Станимир Стоилов за треньор на Левски. От компанията са дали бюджет за тази жизненоважна за клуба сделка. В него влизат гарантирани пари за заплати на настоящите футболисти, както и средства за обезпечаване на асистентите на Мъри.

Очаква се днес Наско Сираков да отправи конкретна оферта към Станимир Стоилов, а не само да го информира, че феновете искат той да е треньор на Левски, както е станало по време на първата среща.

Иначе се очаква до Общото събрание на акционерите на Левски, което е на 31 август, да има подписан договор с "Палмс Бет", който реално да спаси клуба от фалит. На този етап се обсъждат суми от порядъка на 3 500 000 лева, които онлайн казиното ще налива на "Герена" всяка година.

  Сподели
389