ЦСКА ще се поздрави с успех срещу Пирин


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се поздрави с успех срещу Пирин

ЦСКА - Пирин
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 22.08.2021г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Димитър Димитров


ЦСКА приема Пирин Благоевград на "Армията" в среща от 5-ия кръг на родния шампионат. "Червените" до този момент мислеха повече за двубоите си от евротурнирите, тъй като една не малка част от срещите им в шампионата бяха отлагани. Сега обаче на хора на Стойчо Младенов им предстои едва втори двубой отefbet Лига. Пирин е непостоянен в изявите си, което е нормално за новак в елита. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

"Червените“ загубиха от Виктория Пилзен в първия си плейофен мач за влизане в групите на Лигата на конференциите с 0:2, но ще се надяват да обърнат развоя на българска земя идната седмица. Със сигурност ЦСКА мисли повече за реванша, като Стойчо Младенов ще има нелеката задача неговите възпитаници да не подценят срещата с Пирин.

Иначе тимът привлече финландския национал Томас Лам. Защитникът има 44 мача с националната фланелка и беше част от състава на скандинавците за европейското първенство това лято, въпреки че не взе участие в нито един двубой по време на форума. Очакванията са, че селекцията на "Армията“ не е приключила. Финландският национал Томас Лам е пред дебют за ЦСКА. Защитникът може да излезе титуляр, за да натрупа игрови минути преди реванша срещу Виктория. Отбраната на ЦСКА се пропукваше често при 0:2 в Пилзен и новото попълнение Лам е сред вариантите за евентуални ротации.

Тибо Вион пък трябва да изиграе първи мач за сезона срещу Пирин. Французинът е един от дългата верига контузени в ЦСКА, но вече е възстановен. Десният бек често игра като дефанзивен халф и най-вероятно ще смени получилия глупав жълт картон в добавеното време Амос Юга. Но първо Вион трябва също да натрупа минути. Очаква се той да е титуляр срещу Пирин.

ЦСКА не играл в шампионата от 25 юли, а наставникът на отбора Стойчо Младенов още чака първия си мач начело в първенството след завръщането си в тима. Столичани са в серия от 30 поредни шампионатни домакинства без загуба, като спечелиха предишните си 4 домакинства в първенството.

Пирин постигнаха първата си победа за сезона миналия кръг над ЦСКА 1948 с 4:1. Под въпрос за днешния двубой са важни фигури като Николай Бодуров и Красимир Станоев. Контузен остава Венцислав Бенгюзов, но възстановен е Александър Дюлгеров.

Любопитна статистика е, че цели 9 футболисти от настоящия състав на "орлетата“ са играли в ЦСКА в даден етап от кариерата си.

Благоевградчани са в серия от 8 поредни шампионатни мача без равенство. Те вкараха и получиха гол и в трите си мача от началото на първенството.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ПИРИН 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290