Дамбраускас: Доволен съм, но вече мислим за Малмьо


FUTBOL-TV

Дамбраускас: Доволен съм, но вече мислим за Малмьо

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас очаквано остана доволен след убедителната победа с 5:0 над Локомотив София. Литовският специалист подчерта, че обрат над Малмьо в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига не е непостижим. По-рано през седмицата разградчани загубиха с 0:2 първата среща в Швеция и така на реванша ще имат нелека задача.

 "Доволен съм от мотивацията, бяхме фокусирани и искахме победата. Това беше малко по-различен мач, трябваше да поработя над мотивацията, но показахме добър футбол и спечелихме. Това е всичко, което искахме. Опасно е ако футболисти на такова ниво, не намерят мотивация. Знаем какви са ни целите и имаме отлична група от играчи", заяви Дамбраускас след мача.

"Хубаво е, че имаме петима различни голмайстори. Беше важно, че днес някои хора показаха, че имат желание да се завърнат като титуляри. Ще анализираме Малмьо допълнително, за да се подготвим максимално добре. Лично за мен най-важното е, че играхме добър футбол и взехме трите точки. Сега ще се концентрираме върху Малмьо. Най-важно е настоящето, но и следващият мач. Двубоите идват един след друг и трябва да сме готови за всички мачове. Имахме играчи, които не бяха играли от доста време, така че бяха зажаднели за футбол. Това е добре за тях, независимо от нивото на противника. Важно е да видя как ще играят и каква е мотивацията им. Освен трите точки, завръщането на Марин е най-добрата новина. Той се завърна след продължителна контузия и съм щастлив, че вече е при нас", каза още литовецът.  

"Мисля, че атмосферата срещу Малмьо ще е в наша полза. Всеки трябва да е на нужното ниво и да покаже най-доброто от себе си. Изоставане от 0:2 е трудно, но не и непостижимо. Като цяло съм доволен от мачовете ни през сезона до момента, но може и да е по-добре. Имаме потенциала и класата, но мисля, че сме далеч от нашия максимум", завърши Дамбраускас. 

  Сподели
559