ЦСКА спечели на Герена, феновете на червените изгонени от полицията (видео)


В. Мухарски

ЦСКА спечели на Герена, феновете на червените изгонени от полицията (видео)

ЦСКА победи с 3:1 Левски на "Георги Аспарухов" във Вечното дерби на българския футбол, част от 16-ия кръг на А група. “Червените” изненадаха големия си съперник с два гола на Платини и един на Апостол Попов. Автогол на Костадин Стоянов отсрами домакините. Феновете на ЦСКА бяха изведени от полицията на полувремето, след като изпочупиха сектора за гости и обстрелваха органите на реда с камъни и факли. Има сведения за ранени след сблъсъци около стадиона.

След равностойно начало в 33-ата минута ЦСКА поведе след груба грешка на Божидар Митрев. Стражът на “сините” излезе напред да пресрещне дълга топка насочена към наказателното поле на домакините, но се сблъска с Милиев, от което се възползва Платини, който промуши топката в мрежата. В края на полувремето ЦСКА остана без публика, след като полицията взе решение да изведе буйстващата агитка на гостите.

Втората част започна по прекрасен начин за “червените”, които удвоиха още в 48-ата минута. Нелсън успя да подаде от ляво на Платини, който засече в мрежата за 2:0. Това попадение шокира домакините и те не успяваха да организират играта си. В 65-ата минута резултатът стана класически. Тонев намери непокрития Апостол Попов, за когото остана най-лесното.

Малко след попадението нервите на футболистите на терена не издържаха и при едно безобидно единоборство в централната част Христо Йовов и Александър Тонев се сдърпаха и бяха изгонени от Антон Генов, който се справи добре с ръководството на срещата. В 74-ата минута Левски изми част от срама. Гара Дембеле центрира остро отдясно и след рикошет в Стоянов топката премина голлинията за 1:3.

До края Левски направи доста атаки, опитвайки да стигне до чудо, но Тасевски, Дембеле и Милиев нямаха шанс пред гола. С успеха ЦСКА събра 29 точки и доближи Левски на 3. Лидерът Литекс има 8 повече от “червените” като утре гостува на Миньор. Трябва да се признае, че за първи път от доста време се получи добър мач и вечните съперници предложиха динамичен футбол за българските стандарти.

Видео: Тук

Снимка, Гонг.бг

Специален пратеник на Futbol TV на "Георги Аспарухов" -

  Сподели
144