Марто Петров: Може би в БФС искат да си действат по стария начин


FUTBOL-TV

Марто Петров: Може би в БФС искат да си действат по стария начин

Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в кампанията за президентския пост на БФС, коментира ситуацията в родния футбол. Бившият играч на ЦСКА, Атлетико Мадрид и Манчестър Сити е категоричен, че заедно с Бербо и Стилиян Петров ще се борят за доброто бъдеще на българския футбол. 

“Аз също живея в чужбина, но по-често си идвам от Стилиян. С Митко карахме и треньорските лицензите в НСА. Последните години по-често си идваме и говорим. Дълго време го обсъждахме и дойде време да се покажем с лицата си. Връщане назад няма. Клубовете показаха, че искат конгрес, като събраха подписите. Има страх в клубовете. Това го видяхме в хората по време на срещите с тях. Дълго време е така. От 2018 година си спомням за скандалите с Любо Пенев, за бюлетините и гласуването сме чували някакви неща. Може би в БФС искат да си действат по стария начин, докато ние сме иновативни и искаме да направим промяна. Симпатизирахме им във футбола на сегашните ръководители. 

Ние обаче сме по-ново поколение, играли сме и сме живели в чужбина, по иновативни сме. Няма да оправим футбола с вълшебна пръчица. Всички ни казваха, че ще е невъзможно. Дойде времето да се опитаме да помогнем. Изморихме се да чуваме едни и същи неща от 15 години. Едни и същи интервюта. Не се мисли за бъдещето. Няма методика. Всеки гледа да закърпи положението за шест месеца. Не се дава шанс на младите. Така не се работи. Знаем как се работи в чужбина. Клубовете имат стратегия, която се следва, а не след един месец работа нямаш резултати и после се отказваш и правиш промяна на стратегията. 

Какъв опит имаме, като ръководители? Ами преди 15 години какъв беше техния опит? Освен Боби Михайлов, който беше вицепрезидент на Батето. Това е контра въпрос.  Те са били в нашата сегашна позиция. Най-вероятно и те са искали да направят нещо за благото на българския футбол, но както Митко каза, идва време за промяна.

Разбира се, че ще имаме и ще се сблъскваме с трудности. Не си правим илюзии. Готови сме да се сблъскаме. Респект и уважение има между нас. Това ще се опитам да го вкараме и в нашето управление. Молим всички, когато дойде време за този конгрес, който така или иначе един ден ще се състои, да нямат страх. Ние сме зад вас и ще ви подкрепим. Никога не ни е било страх на терена и ще го покажем. Ще дадем всичко за благото за българския футбол, но с ваша помощ, с помощ на държавата и на родните клубове, ще се опитаме да дадем всичко, за да може футболът да просперира", сподели Мартин Петров пред btv.

  Сподели
235