Вечното дерби е непредсказуемо, но Левски е лек фаворит


В. Мухарски

Вечното дерби е непредсказуемо, но Левски е лек фаворит

Левски - ЦСКА
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 26.02.2011
Час: 18:00
Съдия: Антон Генов

Левски посреща ЦСКА на стадион “Георги Аспарухов”, като с този мач започва пролетния дял на родното първенство. Двата отбора направиха своите подготовки, като в контролите “армейците” нямаха грешна стъпка. “Сините” допуснаха една загуба, но с играта си показаха, че са готови за вечния съперник.

Левски започна своята подготовка за дерито с победа над гръцкия Еноси Александруполи (4:0). Последваха равенство с Дубница (2:2); победа над полския Белхатов. След това “сините” постигнаха два успеха над Теплице (2:1) и Динамо (Москва) – 3:1 , за да дойде загубата от Виктория (Пилзен) с 1:2. В последните си две проверки Левски завърши наравнo с румънския Оцелул – 2:2 и победи Чавдар (Етрополе).

ЦСКА от своя страна направи само две ремита и победи всички останали съперници. “Армейците” първо се наложиха над Вихрен с класическото 3:0. Последваха победа с 6:0 над Спортист, нулево равенство с Чавдар (Евтрополе), победи над Лудогорец (2:0); Черноморец (Одеса) с 1:0; Металург Донецк (с Велизар Димитров в редиците си) – 1:0, Амкар Перм (3:2). След това дойде нулево равенство с Гурник и успеха с 2:1 над Васлуй.

В последната среща между двата отбора Левски победи ЦСКА с 1:0 на стадион “Васил Левски”. Тогава звездата на “сините” Гара Дембеле порази Караджов за минималния успех на тима от “Герена”. Французинът, който е и най-добрият играч в родната “А” група, със сигурност ще излезе като титуляр и ще тормози отбраната в червено през всичките 90 минути.

Старши-треньорът на 31-кратните шампиони Милен Радуканов заяви през седмицата, че Левски не е само Гара Дембеле. Според младия наставник, “сините” разполагат и с други опасни състезатели. Радуканов ще може да разчита най-добрите си играчи от есенния полусезон в лицето на Маркиньос и младата надежда на отбора Спас Делев. Последният бе под въпрос за срещата, тъй като се контузи при последната контрола на отбора, но въпреки това е сигурно и неговото участие във вечното дерби. “Боли – не боли, излизам срещу Левски”, оптимистичен бе Делев в едно от изказванията си през седмицата.

Старши-треньорът на Левски Ясен Петров вече няма да може да разчита на един от опитните си играчи – Жоазиньо, който бе продаден в руския Краснодар. Дани Младенов вероятно ще започне като титуляр, а се очаква Ясен Петров да заложи и на опитния Александър Александров.

Изненадите в ЦСКА се очаква да бъдат най-вече в защита, където Йордан Минев се очаква да бъде сменен от бившия национал Иван Бандаловски. Един от неизменните защитници през миналия полусезон – Джузепе Акуаро ще бъде заменен от Коста Стоянов, който ще си партнира с Апостол Попов. Очаква се като титуляр за “червените” да започне Грегъри Нелсън, който дълго време лекуваше контузия.

Вечното дерби е трудно за прогнозиране. но Левски е лек фаворит заради факта, че е домакин и, че успя да запази в редиците си Гара Дембеле. Равенството също предлага добър коефициент.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

09 февруари Левски - Теплице 2:1 (Приятелски мач)
11 февруари Левски - Динамо Москва 3:1 (Приятелски мач)
15 февруари Левски - Виктория Пилзен 1:2 (Приятелски мач)
17 февруари Левски - Оцелул Галац 2:2 (Приятелски мач)
20 февруари Левски - Чавдар Етрополе 3:0 (Приятелски мач)

ЦСКА:

08 февруари ЦСКА - Металург Донецк 1:0 (Приятелски мач)
09 февруари ЦСКА - Амкар 3:2 (Приятелски мач)
12 февруари ЦСКА - Гурник Забже 0:0 (Приятелски мач)
15 февруари ЦСКА - Васлуй 2:1 (Приятелски мач)
19 февруари ЦСКА - Чавдар Бяла Слатина 2:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Левски - ЦСКА

172 мача
76 победи за Левски
45 равенства
51 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 257:222 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.75
Равен - 3.25
ЦСКА - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.75
Равен - 3.30
ЦСКА - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168