Копенхаген този път ще се справи с борбен Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Копенхаген този път ще се справи с борбен Локо Пловдив

ФК Копенхаген - Локомотив Пловдив
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 12.08.2021 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Дуйе Струкан (Хърватия)


Локо Пловдив гостува на ФК Копенхаген на "Паркен" в среща-реванш от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. И в първия двубой тимът от Дания влезе в ролята на фаворит, но "смърфовете" играха добре и не допуснаха поражение. Сега положението не е по-различно. Българите са считани за аутсайдери, но въпреки това, трябва да се има предвид сърцатата им игра, която може да доведе до изненада. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е все пак за знак - 1.

"Черно-белите“ успяха да измъкнат равенство от 1:1 в първата среща на родна земя и гледат с оптимизъм преди реванша. Треньорът на "смърфовете“ Александър Тунчев сподели, че отборът трябва да играе освободено, за да покаже своята игра и, че ще направят всичко възможно да ги отстранят.

"Винаги има шансове. Да, те са фаворит в мача, но ние ще направим всичко възможно да ги отстраним. С оглед на първия мач, може да съжаляваме донякъде, че не успяхме да победим. Салинас почувства болка в аддукторите, на загрявка усети повече болка, но към момента е окей. Казва, че се чувства добре, така че ще решаваме преди мача."

"Доста се шумеше около Митко, че едва ли не ще заминава (трансфер, б.а.). Радващо е, че остава, малко или много ще се успокои, защото тези писаници влияят. Това е голям плюс за отбора. Той е емблемата на Локомотив, така че се надявам, че така ще запалим и младите да следват неговия пример и да дават всичко от себе си", каза Тунчев преди мача.

Наставникът на Локо Пловдив няма да може да разчита единствено на наказания Айнъв Иванов, докато за Лукас Салинас ще се решава преди мача дали ще бъде на разположение.

На вратата на Локо вероятно ще е Илко Пиргов, тримата в защита ще са Кристиан Гомис, Артур Крачун и Милош Петрович, а в средата на терена ще действат Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов и Конър Руан. Лукас Салинас ще играе зад изнесените напред Димитър Илиев и Георги Минчев.

ФК Копенхаген ще бъде без левия бек Виктор Нелсон, който си уреди трансфер в Галатасарай, буквално часове преди мача. 22-годишният футболист бе твърд титуляр в селекцията на Йенс Торуп. Той е национал на Дания и игра цял мач срещу "смърфовете" миналия четвъртък. Галатасарай плати 7 млн. евро за Нелсон, според медиите в Турция. Защитникът подписа до 2026 година.

Очаква се старши треньорът Йес Торуп ще заложи на трима нападатели в лицето на Камил Вилчек, Йенс Стаге и Мохамед Дарами.

 

ПРОГНОЗА: ФК КОПЕНХАГЕН - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
275