Играч на ЦСКА е най-слъпият чужденец в родното първенство


FUTBOL-TV

Играч на ЦСКА е най-слъпият чужденец в родното първенство

Крилото на ЦСКА Янис Вилдсхут е чужденецът вefbet лига, за когото е била платена най-висока трансферна сума, показа проверка на "Мач Телеграф“. На 31 януари 2017 година Норич плаща на Уигън за нидерландеца впечатляващите 8,2 милиона евро. По това време "канарчетата“ играят в Чемпиъншип. Вилдсхут изобщо не оправдава цената си, макар че участва в 29 мача за Норич във всички турнири, вкарвайки 2 гола. Като цяло кариерата на 29-годишния футболист минава през английски отбори от типа на Болтън, Мидълзбро и Кардиф. Без никакво съмнение най-успешен е престоят му в Уигън, където в 65 срещи реализира 14 попадения и дава 19 асистенции.

Последният отбор на Вилдсхут е израелският Макаби Хайфа, където има 63 мача със 7 гола. Първите години от кариерата на внушителното като физика крило пък е свързана с Венло, Цволе и Адо Ден Хааг. Най-много срещи в кариерата си той има с екипа на Венло – 68.

Ясно е, че Лудогорец е отборът, в чийто състав има най-много легионери, за които в даден момент от кариерата им са плащани над 1 милион евро. Нито един от тях обаче не може да стигне цената на Вилдсхют. Рекордьор е дефанзивният халф Стефан Баджи, за когото Андерлехт плаща 2,77 милиона евро на Истанбул Б. Малко по-евтини са съотборниците му Бърнард Текпетей и Пиерос Сотириу, за които Шалке и ФК Копенхаген плащат 2,5 милиона евро съответно на Падерборн и АПОЕЛ.

Новото попълнение на разградчани – Дорин Ротариу, е струвал на Брюж 2,2 милиона евро при привличането му от Динамо Букурещ.

Ако добавим в класацията и български играчи, то ситуацията търпи промяна. В Лудогорец играе Кирил Десподов, за когото Каляри даде 4 милиона евро на ЦСКА. Иначе най-скъпият футболист в efbet лига все пак е Валери Божинов с 14 милиона, платени от Фиорентина на Лече. Новото попълнение на "сините“ Георги Миланов също попада в тази графа заради 3,6-те милиона, които ЦСКА Москва преведе на Литекс.

В списъка попада и един играч на Пирин – Станислав Манолев. През лятото на 2009 година ПСВ Айндховен плати 3,1 милиона евро на Литекс за бившия национал.

  Сподели
142