Бивши играчи на ЦСКА нанесоха трета поредна загуба на Левски


FUTBOL-TV

Бивши играчи на ЦСКА нанесоха трета поредна загуба на Левски

Левски постигна трета поредна загуба от три изиграни срещи от началото на шампионата. Този път "сините" инкасираха поражение с 0:2 от гостуващия тим на Арда.

Любопитно е да се отбележи, че и двата гола на тима от Кърджали бяха дело на бивши играчи на ЦСКА. В 20-ата минута Иван Коконов получи в наказателното поле, а Христофор Хубчев го изблъска с гръб. Главният съдия Валентин Железов нямаше как да не посочи бялата точка, като дори се стигна до намесата на ВАР. Тонислав Йорданов бе точен от бялата точка. След това младокът отпразнува гола, като вдигна фланелка с надписа "Честит рожден ден на Петър Пешев“ (собственикът на Арда).

В 32-ата минута Николай Михайлов сбърка фатално при паса си и топката бе открадната от играчите на Арда. Иван Коконов намери Спас Делев, а той си размени подаване с Жуниньо. Нападателят от село Ключ се озова очи в очи със стража на Левски и с прецизен удар по земя преодоля Михайлов за 2:0. Така двамата бивши цесекари Тонислав Йорданов и Спас Делев вгорчиха настроенито по трибуните на "Герена".

Малко след това Караджов спаси удар от новото попълнение на Левски - Георги Миланов. След почивката Билал Бари направи уникален пропуск. Здравко Димитров стреля от дистанция. След рикошет в тялото на бранител мароканският нападател се озова на чиста стрелкова позиция. Необезпокояван от непосредствена близост Бари прати топката високо-високо над напречната греда.

В 85-ата минута Горанов намери Мартин Петков в наказателното поле. Юношата на Левски отправи силен шут, чрез който Иван Караджов бе преодолян, но топката се отби от десния страничен стълб.

“Сините" се закотвиха мощно на дъното, като записаха историческа трета поредна загуба в първите три кръга на сезона в българския елит.

Въпреки това, към края на мача феновете на Левски изразиха подкрепата си към треньора на тима. Голям плакат, на който пишеше "Живко, с теб сме!" бе издигнат в сектор "Б".

  Сподели
236