Пробвайте знак Х за Левски - Арда


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - Арда

Левски - Арда Кърджали
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 08.08.2021 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Валентин Железов

Левски приема Арда Кърджали на "Герена" в среща от 3-ия кръг на родния шампионат. "Сините" са в търсене на първа победа в шампионата, като до този момент инкасираха две поражения. Сега обаче срещу тях ще се изправи доскорошният евробоец - Арда, който обаче е раклатен, след като собствениците обявиха, че ще напуснат. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Левски ще направи всичко възможно, за да вдигне Борислав Цонев за мача с Арда в неделя. Халфът последва брат си Радослав, който получи травма в първи кръг, и се контузи във втория - при гостуването на Ботев Враца, загубено с 0:2 от "сините“. Има възможност Боби да играе срещу тима от Кърджали, но тя не е особено голяма. Очаква се за първи път като титуляр за Левски от началото на сезона да играе Андриан Краев.

Последното ново попълнение на Левски – Георги Миланов – тренира на пълни обороти с тима. Халфът по всяка вероятност ще дебютира за "сините“ срещу Арда. Все още не е ясно дали Живко Миланов ще реши да го пусне като титуляр. Възможно е обаче това да се случи, тъй като младият специалист няма богат избор при определянето на състава. Това може да доведе до ротации в състава. Ивайло Найденов най-вероятно ще играе като вътрешен халф до Симеон Славчев. Отдясно на отбраната ще бъде Патрик-Габриел Галчев.

Левски ще търси първи точки за сезона в домакинството срещу Арда. Ако обаче "сините" се провалят отново, това ще бъде трета поредна загуба на "Герена“.

През този сезон те паднаха в своя дом от Славия с 1:2, а в последното си домакинство за миналия отстъпиха със същия резултат и на Ботев Пд. Ако пак се стигне до загуба, за втори път в историята ще Левски ще нареди три поредни поражения на "Георги Аспарухов". Първата поредица бе доста по-дълга - в началото на 2020-а, когато бяха счупени всички антирекорди. Тогава, под ръководството на Петър Хубчев и на Георги Тодоров, Левски загуби цели шест последователни шампионатни мача на собствен терен. Сега трябва да се избегне друг антирекорд - без точка в първите три кръга.

Арда се готви усилено за гостуването на Левски в неделя. Кърджалии стартираха сезона с нулево равенство на Ботев Враца, а двубоят им от втория кръг срещу ЦСКА бе отложен. "Сините" ще се опитат да запишат първа победа през сезона на "Герена".

С контузия от реванша срещу Апоел Беер-Шева е Светослав Ковачев. Крилото напусна срещата принудително и оттогава се възстановява. Треньорът Николай Киров се надява да може да използва един от основните си играчи срещу Левски. Последната дума обаче ще е на лекарския щаб.

Травма в Арда лекува и защитникът Алекс Петков. Той се контузи по време на подготовката и оттогава не е играл. Бранителят е бивш футболист на Левски.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АРДА 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
701