Силен ЦСКА направи важна крачка към следващата фаза на ЛК (видео)


FUTBOL-TV

Силен ЦСКА направи важна крачка към следващата фаза на ЛК (видео)

ЦСКА разгроми Осиек с 4:2 в първи мач от третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски". На загрявката преди началото на срещата Йоан Баи получи контузия и Стойчо Младенов бе принуден да прави промяна в стартовия си състав. На мястото на французина в титулярния състав влезе Георги Йомов. 

През първото полувреме армейците тотално надиграха своя опонент и имаха възможност да се оттеглят на почивка с по-сериозен аванс. В началните минути добри шансове се откриха пред Греъм Кери и Жорди Кайседо, но късметът не бе на тяхна страна. В 30-ата минута логичното се случи, когато Брадли Мазику откри резултата със страхотно попадение. След още 9 минути Иван Турицов центрира отдясно и Греъм Кери се разписа с глава за 2:0. Веднага след това Осиек върна едно попадение след изпълнение на ъглов удар. В 42-ата минута Георги Йомов подаде отдясно към Жорди Кайседо и еквадорският стрелец хладнокръвно се разписа с глава за 3:1. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

През втората част червените продължиха да владеят инициативата и да бъдат по-активния отбор на терена. В игра се появи Хамза Чатакович, който замени Яник Уайлдшът. В 74-ата минута Кайседо направи феноменален пробив по левия фланг и намери Георги Йомов, който покачи на 4:1 в полза на армейците, разписвайки се с мощен шут. В 85-ата минута Хамза Чатакович отправи опасен удар към противниковата врата, който профуча покрай десния страничен стълб. В добавеното време на двубоя гостите отбелязаха втори гол чрез Михрет Топчагич и по този начин червените се поздравиха с напълно заслужена победа с 4:2 над хърватския тим.

Реваншът е точно след седмица на 12 август (четвъртък), когато ЦСКА гостува на Осиек на стадион "Градски върт".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
249