Стойчо Младенов: Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди първия двубой от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу тима на Осиек (Хърватия). Ето какво каза той пред медиите:

"Подготвили сме отбора по възможно най-добрия начин. Ще имаме възможност да се представим по-добре отколкото в последната среща. Имахме възможността да поработим тактически. Има по-голяма яснота как искаме да водим играта. Радващото е, че имаме двама почти възстановени състезатели - Бисмарк Чарлс е напълно възстановен. Мено Кох е с леки проблеми, като се надявам за втория мач да е готов на 100%. В никакъв случай няма да рискувам с футболистите", започна Младенов.

"Осиек е добре балансиран отбор. Играят висока преса, агресивни са. Отбор, с който трябва, малко или много да се съобразим. В последните си мачове променят схемата на игра. Търсят по някакъв начин да изненадат с това. Надявам се, че няма да имат възможност да го направят. 

Нямам такава вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти. Не съм от този тип хора, като дойда да променя с рязък завой всичко. Трябва време на футболистите да свикнат с моите изисквания. Промените ще са малки и частични - като състав, схема и поведение", каза още наставникът на "червените". 

"Не ми се иска такова голямо внимание да отделяме на противника. Гледаме нашия си отбор и черга. Моята цел е да създадем не само конкурентоспособен отбор на Лудогорец, а да надделеем над тях.

Не съм търсил Любо Пенев. Надявах се той да дойде да си вземе довиждане с отбора. Това не стана. Нямам времето да се отделям от тима. Концентрирал съм се върху отбора, малко време ми остава да се занимавам с нещо странично. Вече съм разучил състоянието на всеки един футболист. 

Тибо Вион е по-напреднал във възстановяването си от Варела. Днес ще направи изследвания и ще решим как да процедираме с него. Дали да форсираме или да изчакаме още една седмица преди да започне тренировки", добави Пенев. 

"Няма треньор, който не се стреми да победи. Надявам се с помощта на феновете отборът да бъде като юмрук. Отбелязването на гол е важно нещо в тези турнири. Надявам се, когато създаваме голова ситуация, да успеем да отбележим, да имаме класата. 

Дадена ми е възможност в тези две години да работя пълноценно. В тези две години ще работя неуморно за целта да надградим и да надделеем над Лудогорец. Надявам се феновете да проявят търпение. ЦСКА има нужда от търпение и време. Ще сформираме отбор, какъвто ЦСКА заслужава да има. Това е целта в следващите две години. Надявам се както аз, така и ръководството да си изпълни задачата. От никого нищо не крия. Винаги мога да отговарям на всякакви въпроси както на медиите, така и на феновете. Няма място за шикалкавене. 

Когато нещата са успешни, тогава феновете най-лесно подкрепят отбора. Въпросът е, когато има трудности, да се обединим в името на ЦСКА", сподели още треньорът на ЦСКА. 

"Аз говоря за следващите две години какво трябва да направим. Тепърва ни предстои много работа. Виждам, че имаме едно ядро, над което да надграждаме. Да добавяме класа. Крачка назад не трябва да правим в нито един момент. Като представяне по време и след мачовете футболистите трябва да знаят кой клуб защитават. Всичко трябва да бъде позитивно. Всеки ден, седмица и месец трябва да се вижда подобрение. 

С Валентин Антов сме се разбрали, ако има оферта, аз съм за. Неговото връщане беше грешка, повлия на психиката му. За малкото време, в което работих с него видях момче със силен характер и силен "армейски" дух. Ще разчитам на него, докато е тук и вярвам в неговите качества и възможности", каза още Младенов. 

  Сподели
243