ЦСКА и Осиек ще оставят всичко най-интересно за реванша


FUTBOL-TV

ЦСКА и Осиек ще оставят всичко най-интересно за реванша

ЦСКА - Осиек
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 05.08.2021 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Донатас Румсас (Литва)


ЦСКА приема хърватския Осиек в първи мач от третия предварителен кръг от турнира Лигата на конференциите. Двата тима премериха сили през 2019-та година, тогава в Лига Европа. Двата тима си размениха по една победа с 1:0 и в крайна сметка ЦСКА спечели при дузпите, за да отстрани този съперник. Сега се очертават отново равностойни мачове. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

ЦСКА се възползва от правото си на една промяна в състава за мачовете с Осиек и снощи в сайта на УЕФА грейна името на защитника Мено Кох. През целия ден в групата на "червените“ бе нападателят Радослав Живков, но в един момент той отпадна, а вместо него бе записан именно нидерландеца. Както е известно, Живков ще бъде извън строя в следващия един месец, заради контузия. Така или иначе Стойчо Младенов едва ли щеше да разчита на него.

Очаква се Младенов да заложи на Греъм Кери на позицията зад нападателя в първия мач срещу Осиек утре. В реванша срещу Лиепая ирландецът действаше една идея по-назад на терена, а зад Кайседо се подвизаваше Чатакович, който обаче разочарова с представянето си и утре ще остане резерва.

Екзекутора на Ливърпул има само една дилема относно 11-те. В часовете преди мача Младенов ще избере кой да води червената атака, като опциите са Жорди Кайседо и вече напълно възстановеният Бисмарк Чарлс. Първият е с по-големи шансове.

"Армейците" ще играят в любимата на треньора постройка 4-2-3-1, с която ще се цели повече стабилност в отбрана. На вратата и срещу хърватите ще е Бусато, който с двете си спасени дузпи в Латвия измъкна армейците и им позволи да стигнат до утрешния сблъсък. Защитната линия ще остане непроменена спрямо последния мач и в нея ще действат Мазику, Матей, капитанът Антов и Турицов. Пред тях ще си партнират константата Амос Юга и Жеферсон, който ще се завърне в титулярния състав.

Кери ще действа пред тях. От началото на лятната подготовка ирландецът неминуемо играе в центъра, вместо на фланга, където е коронната му позиция. Във всички мачове досега обаче той си партнираше с някого в схемата 4-1-4-1. Утре диригентската палка ще е изцяло в неговите ръце и до голяма степен именно от Кери ще зависи колко опасни ще са червените атаки. По крилата отново ще пробиват новите попълнения Баи и Вилдсхут. Те стартират във всяка среща от началото на сезона, като с отделни отигравания загатват за качества, но на този етап им липсва постоянство.

Макар и да няма успехите на Динамо Загреб, публиката на Хайдук или европейския опит на Риека, понастоящем Осиек е сред водещите отбори в Хърватска. Клубът не се притеснява да инвестира в качествени играчи и неслучайно привлече в редиците си бранителя на Копенхаген Карло Бартолец. Ако приемем сайтаTransfermarkt като меродавен източник, то стойността на настоящия тим на Осиек е 33,5 млн. евро - със 100 млн. евро по-малко от Динамо Загреб и с 20 млн. повече от ЦСКА. В своите редици Ненад Биелица има играчи, които това лято участваха на Евро 2020 и младежкото европейско първенство, докато ЦСКА отговаря с игралия на Копа Америка Жорди Кайседо. Както стана ясно, 9 играчи от настоящия състав плюс резервния вратар Марко Маленица и некартотекирания за евротурнирите Ален Гъргич бяха част от Осиек при предишната среща между двата тима, а Дамян Бохар на два пъти е отстранявал родни отбори.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ОСИЕК 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
352