Локо София с първа победа след завръщането си в елита


Н. Гавазов

Локо София с първа победа след завръщането си в елита

Локомотив София победи вицешампиона Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от втория кръг наefbet Лига, който се проведе пред около 1000 зрители на "Арена Царско село".

Единственото попадение в срещата бе дело на Раел Лолала в 5-та минута. Колективът на Иван Колев организира отлична акция по фланга, която бе белязана от дълго подаване към Мохамед Бухмиди. Чуждестранният нападател съумя да центрира топката, миг преди тя да излезе в аут. Това изненада отбраната на пловдивчани, които бяха оставили непокрит на далечна греда Лолала, който без подготовка изпрати топката в мрежата на дебютанта Лукас Редер.

До края на първото полувреме играта бе равностойна, като в една ситуация гостите имаха претенции за дузпа. На полувремето Александър Тунчев извърши четири смени, което направи играта на пловдивчани по-офанзивна, но домакините успешно парираха атаките на противника и в крайна сметка постигнаха първа победа след завръщането си в елита.  

Така столичните "железничари" имат 3 точки от два мача и заемат 7-място в таблицата за класиране, а "смърфовете" с 0 пункта делят 12-та позиция с Левски София.

В следващия кръг Локомотив София ще е гост на ЦСКА 1948 (6 август), а Локомотив Пловдив ще приеме другия новак Пирин Благоевград (9 август).

  Сподели
322