Изстрадан успех на Локо Пловдив в Чехия, Илко Пиргов с три спасени дузпи (видео)


FUTBOL-TV

Изстрадан успех на Локо Пловдив в Чехия, Илко Пиргов с три спасени дузпи  (видео)

Локомотив Пловдив се справи със Словачко и продължава в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. В редовното време двубоят завърши при резултат - 1:0 за чехите. Първият двубой пък завърши с победа - 1:0 за Локо. Така се стигна до продължения, а след това и до дузпи, а в крайна сметка Локо се оказа победител.

В 25-ата минута чешкият тим се възползва от грешка в изнасянето на топката на Локомотив и успя да отбележи за 1:0, така че да изравни общия резултат. Марек Хавлик получи вляво на атаката, а той видя включването на Даничек. Полузащитникът на Словачко получи на границата на наказателното поле и с кинжален изстрел порази мрежата зад Пиргов.

До края на първата част Илко Пиргов на няколко пъти се намеси решаващо. И след почивката на стража на Локо му се наложи да спасява отбора си от нов гол, като Пиргов се справи отлично. В 70-ата минута късметът бе на страната на "железничарите". Лукаш Садилек овладя дълго подаване в наказателното поле и отправи много опасен шут, но топката прелетя над напречната греда.

В 88-ата минута Бирсент Карагарен прати топката във вратата на Словачко, но реферите отсъдиха засада. Така се стигна до продължения. В тях Локомотив отново вкара гол, този път чрез Георги Минчев, но и тук попадението не беше зачетено заради засада. 

Така се стигна до изпълнения на дузпи. Там Илко Пиргов продължи да се справия страхотно. Вратарят на пловдивчани бе големият герой, след като отрази три удара от бялата точка на футболисти на Словачко, а победната дузпа бе реализирана от Бирсент Карагарен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
320