Късмет при дузпите класира на ЦСКА напред в ЛК (видео)


FUTBOL-TV

Късмет при дузпите класира на ЦСКА напред в ЛК (видео)

ЦСКА отстрани трудно Лиепая и се класира за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. И този двубой между двата тима завърши при резултат - 0:0. При същия резултат приключи и мача в София преди седмица.

През първата част двата тима си размениха по едно чисто голово положение. В 25-ата минута Миросавлиев изкочи сам срещу Бусато, но прати топката покрай гредата. В края на първата част Кайседо стреля от добра позиция, но защитник на домакините изби малко пред голлинията.

След почивката бе скучно, като двата тима гледаха повече да бранят резултата. В 84-ата минута се откри единственото по-интересно положение и то бе пред вратата на ЦСКА, но нападател на домакините стреля неточно. Така се стигна до две продължения. В тях също не се стигна до победно попадение за един от двата състава и в крайна сметка се стигна до рулетката на дузпите.

При тях армейците показаха по-здрави нерви и победиха с 3:1. Точни за червените бяха Греъм Кери, Жорди Кайседо и Жеферсон Телес, а Густаво Бусато спаси хладнокръвно два изстрела от бялата точка на противникови играчи. Веднъж футболист на Лиепая стреля над вратата. Така победата отиде при момчетата на старши треньора Стойчо Младенов.

Следващият съперник на ЦСКА в турнира Лига на конференциите ще е победителя от сблъсъка между хърватския Осиек и полския Погон Шчечин, а двубоят ще е точно след седем дни. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
352