Киров: Дано да използваме шансовете си, дори и те да са минимални


FUTBOL-TV

Киров: Дано да използваме шансовете си, дори и те да са минимални

Старши треньорът на Арда Николай Киров даде пресконференция преди реванша срещу Апоел Беер Шева от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 

"Винаги, когато се играе двубой от европейските клубни турнир, настроението е по-приповдигнато. Ние се готвим за труден двубой, двубой, в който трябва да покажем по-добра игра, в сравнение с предния. Срещу нас застава един много качествен състав. Целта е именно да покажем по-добра игра от предния двубой“, каза Киров, цитиран от "Дарик".

"Направихме сериозни анализи относно играта на Апоел Беер Шева – противник,  на който не може да се дават абсолютно никакви свободни пространства. Противник, който може да се възползва от всяка една грешка, както беше в първия мач. Трябва да се справим с техните добри качества“, продължи той.

"Видя се, че отборът на Апоел е в добър ритъм, не мисля, че имаме някакво предимство от факта, че нашето първенство вече започна“.

"По какъв начин ще изглеждаме ще го преценим в часовете преди двубоя. Вече изиграхме мача, в които използвахме различни схеми. Има все още една тренировка до началото на този двубой и има достатъчно време да преценим как ще изглеждаме“, сподели наставникът на българския представител.

"Изключително важно за Арда е, че участва в европейските клубни турнири. Това е безценен опит, от който трябва да се възползваме по най-добрия начин и през следващата година да преследваме отново такива цели“.

"Това е първо участие на нашия клуб в европейските клубни турнири и все още нямаме представа как ще се представим на чужд терен. Надявам се да съумеем да ги изненадаме с нещо, а с какво самият двубой ще покаже“.

"Имал съм възможността да ръководя отбор отпреди няколко години. Даже на същия стадион се състоя двубоят. Знаем, че е много топло. По-голям е проблемът със сериозния процент влажност. Тогава, доколкото си спомнях, имахме проблеми с аклиматизацията“.

"Първият мач показа, че по-големият процент от шансовете са в нашия противник. Надявам се да съумее да използваме нашите шансове, дори и минимални. Винаги, когато не се отбелязва гол е притеснително за един отбор“, каза още старши треньорът на кърджалийци.  

  Сподели
254