ЦСКА започна сезона с трудна победа (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА започна сезона с трудна победа (видео)

ЦСКА започна сезона с победа след като се наложи с 4:2 като гост на ЦСКА 1948 в мач игран на Националния стадион "Васил Левски". Двата тима изиграха един доста интересен двубой, като за родните стандарти, в който имаше обрати, картони и две дузпи.

През първото полувреме "армейците" бяха господари на терена, но стигнаха само до един гол. Играчите на ЦСКА 1948 пък определено не знаеха какво да правят с топката и могат да благодаря на вратаря си Даниел Наумов, който ги спаси от разгром.

Още в 4-ата минута Греъм Кери отправи хубав изстрел към вратата, но вратарят на домакините успя да избие. Две минути след това отново ирландското крило на ЦСКА изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но не сполучи. Натискът на символичните гости продължи, като в 9-ата минута Вилдсхут стреля силно от дистанция, Наумов имаше леки проблеми, но все пак улови топката.  В 20-ата стражът на противника показа страхотен рефлекс и изби топката, насочена от Греъм Кери под гредата му.

В 29-ата минута логичното се случи и ЦСКА откри резултата. Йоан Баи получи удобна топка в дясната зона по атаката на червените, навлезе в наказателното поле и с премерен изстрел в далечния ъгъл не остави никакъв шанс за Наумов, разписвайки се за 1:0. Така французинът реализира своя първи гол с червената фланелка. Веднага след попадението на арммейците можеха да направят 2:0 след груба грешка на футболистите на Тодор Киселичков в средата на терена. Радослав Живков получи пас от Яник Вилдсхут на отлична позиция пред противниковата врата, но младият нападател нямаше късмет и пропусна. Малко по-късно се откри шанс и пред Амос Юга, който обаче шутира над вратата.  В добавеното време на първата част Радослав Живков стреля с глава, но вратарят на домакините отново бе последна преграда пред гола, избивайки в корнер, а малко след това Юга засече с глава центриране, но Наумов отново улови.

На почивката в игра за ЦСКА 1948 се появи националът Ивайло Чочев и това даде резултат. Буквално с първия си точен удар във вратата - домакините успяха да изравнят, след като Чочев засече с глава центриране от корнер.

Гостите реагираха мигновенно и Йоан Баи имаше шанс да върне аванса на ЦСКА след страхотна самостоятелна акция. В 57-ата минута главният арбитър Валентин Железов отсъди дузпа за домакините, за задържане на Ради Живков. Зад топката застана Ивайло Чочев, който даде аванс на домакините, разписвайки се за 2:1 с втория си гол в мача.

В  72-ата минута изстрел на Иван Турицов бе блокиран от Димитър Пиргов, но топката стигна до Амос Юга, който отправи туповен шут от дистанция и прати топката в мрежата, възстановявайки равенството 2:2. 

До края на срещата момчетата на Любослав Пенев оказаха мощен натиск и в 82-ата минута Жеферсон центрира меко от фаул към Матей. Нидерландецът свали с глава към Юга, който отправи удар,   който се отби в ръката на противников играч. Валентин Железов прегледа сам ситуацията с ВАР и след това показа втори жълт картон на Лазар Марин, посочвайки бялата точката. Зад топката застана централният бранител Юрген Матей, който прати топката във вратата на Наумов за 3:2.

В добавеното време Жорди Кайседо оформи крайното 4:2, след като остана сам срещу протвниковия вратар. Малко преди това Любослав Пенев бе изгонен от рефера от скамейката и така - треньорът няма да води отбора си в следващия шампионатен мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
273