Славия с впечатляващ обрат срещу Левски


FUTBOL-TV

Славия с впечатляващ обрат срещу Левски

Славия спечели най-старото столично дерби. "Белите" се наложиха с 2:1 при визитата си на Левски на "Герена" в мач от 1-ия кръг на родния шампионат. При това Славия изоставаше в резултата, но въпреки това успя да стигне до обрат.

В 6-ата минута дойде първата по-сериозна голова опасност. Радослав Кирилов преодоля Билал Бари и опита шут от далечно разстояние. 16-годишният Пламен Андреев обаче внимаваше и успя да избие встрани. В 13-ата минута гостите удариха греда.  Томбак проби отдясно и намери Макрилос, който стреля от 19 метра в левия стълб на вратата на домакините. Въпреки това, Левски успя да открие резултата. Марин Петков се оказа на правилното място в правилния момент и даде аванс на “сините" с гол в 16-ата минута. 

Радостта на "сините" бе само 6 минути, тъй като Славия бързо стигна до изравнителен гол. Емил Виячки засече добро центриране от фаул и с лекота прати кълбото право в мрежата на младия Андреев. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но видеосистемата потвърди, че голът е редовен. 

Лошите новини за Левски не приключиха с това. Малко преди почивката Ради Цонев се строполи на земята без съприкосновение с противников футболист. След това той даде знак, че иска смяна и в игра се появи Мартин Петков. Все още не е ясно колко сериозна е травмата на Цонев.

В 51-ата минута "белите" бяха близо до обрата, след като Георги Вълчев засече центриране от корнер, но Мони Славчев изчисти от голлинията и запази равнството.

В 68-ата минута появилият се малко по-рано като резерва Калоян Кръстев бе изведен зад защитата с дълго подаване. Нападателят се озова очи в очи с Андреев и успя да го преодолее за 1:2.

До края на мача положения не липсваха ои пред двете врати, но до нови голове не се стигна

  Сподели
205