Ботев Пловдив стартира успешно в родния шампионат


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив стартира успешно в родния шампионат

Ботев Пловдив се наложи над гостуващия Пирин Благоевград с 2:1 в среща от първия кръг на родния шампионат. 

"Канарчетата" започнаха по-добре срещата, но можеха да инкасират попадение в 18-ата минута, когато Петър Занев направи пропуск от добра позиция. Все пак пловдивчани поведоха в 19-ата минута с гол на Па Конате, който се разписа с глава, оставен сам в наказателното поле. По-малко от десет минути след това отново той можеше да удвои, но не успя да преодолее пресрещналия го вратар на Пирин.

В 41-ата минута Атанас Илиев получи топката в центъра на терена и продължи с едно докосване към Маркиньос. Бразилецът изскочи зад линията на центъра и се устреми към вратата на гостите. Макар да бе преследван от играч на Пирин, Маркиньос не се притесни, като беше безпощаден и разстреля Петър Петров за 2:0.

Десет минути след подновяването на играта след почивката гостите от Благоевград стигнаха до гол. Стилиян Николов се възползва от разбъркване в наказателното поле и насочи топката в мрежата за 1:2.

Минута-две след това Па Конате можеше да вкара трети гол за Ботев, но пропусна от добра позиция.

В 76-ата минута Станислав Манолев изпълни добър фаул. Той прехвърли стената, но сантиметри го разминаха с гола. Така до края до нов гол не се стигна и Ботев стигна до успеха.

 

  Сподели
189