Пробвайте знак 1 за най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 1 за най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 24.07.2021 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Волен Чинков


Левски приема Славия на "Герена" в най-старото столично дерби, което е от програмата на 1-ия кръг в родния шампионат. Двата отбора със сигурност ще искат да стартират добре в първенството. Двубоите на Славия по традиция са трудни за прогнозиране, но все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 1.

От този сезон Левски има нов треньор. Тодор Симов ще се води официално старши треньор на Левски. Причината е, че младият специалист кара курс за Про лиценз. Такъв не притежава Живко Миланов, който практически е наставник на "сините" от пролетта насам. Бившият десен бек пое кормилото, след като вече бившият треньор на отбора Славиша Стоянович беше повален от коронавирус и се наложи да бъде хоспитализиран. Така от края на март Живко води както тренировъчния процез, така и мачовете на тима от "Герена". След края на сезона Славиша приключи с Левски, заради финансовата криза. Босът на тима Наско Сираков води преговори с Мъри Стоилов, но до този мечтан сценарий не се стигна, заради провала на сделката с Джо Диксън.

В състава на Левски има само една въпросителна. Живко Миланов все още не е сигурен дали да заложи на защитника Христос Сиелис. Кипърският футболист парафира за две години със "сините" преди два дни. Сиелис е роден в Пафос, но още от дете е привлечен в школата на Арсенал. Очаква се той да е сред основните играчи на Левски през сезона, но въпреки това има доста малко тренировки с тима и все още не е опознал съотборниците си. Така по-вероятно е Сиелис да се появи в игра след почивката. Ако все пак се появи в игра от 1-ата минута, то той ще си партнира с Георги Александров в центъра на отбраната.

Другото ново попълнение - Христофор Хубчев почти сигурно ще е сред титулярите и ще играе като ляв бек. Друга въпросителна пред Живко Миланов е кой да бъде десен бек. Опциите са Ивайло Найденов и Патрик-Габриел Галчев. На този етап първият изглежда по-близо до титулярната позиция.

Кой ще застане на вратата на Левски на старта на сезона срещу Славия? Този въпрос не получи отговор и вчера. Николай Михайлов не подписа нов договор с клуба. Въпреки че се очакваше това да се случи. Все пак това може да се случи и днес и ЗЗ-годишният национал да застане под рамката на сините в столичното дерби. Както е известно, вратарят получи ултиматум от собственика на клуба Наско Сираков да свали килограми. Той трябва да влезе в определени норми, за да парафира. За подобна договорка с половин уста призна и треньорът Живко Миланов.

По време на контролите сините разчитаха на 16-годишния Пламен Андреев. Той дебютира за тима в последния кръг от миналия шампионат – 2:1 срещу Черно море във Варна. На "Тича“ юношата замени именно Николай Михайлов.

Куриозно е, че Ники дебютира за Левски на 27 октомври 2004 година. Това се случва в среща от турнира за Купата на България срещу Несебър, в която той влиза като смяна на Димитър Иванков. Пламен Андреев пък се ражда два месеца по-късно – на 15 декември 2004-а. Ако Михайлов не подпише и днес, то под рамката ще е ученикът, тъй като реално Левски няма друг вариант. Николай Кръстев води подготовка с тима и дори взе участие в контролата с Ботев Пловдив, но договор няма да му бъде предложен.

В отбора на Славия настроението е приповдигнато. "Белите" записаха няколко победи в контролите и дадоха заявка, че през този сезон няма да треперят до последно за мястото си в елита.

Халфът на Славия Дарко Тасевски разри, че спира с футбола след края на предстоящия сезон. Така на него ще се разчита все по-рядко и вероятно ще остане на пейката и в двубоя срещу бившия си тим. Съставът на Славия е почти ясен, като промени са малко вероятно. Златомир Загорчич ще разчита на Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Андреа Христов, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Ерол Дост, Питър Макрилос, Радослав Кирилов, Емил Стоев и Мартин Сораков.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
552