Арда и Апоел може да не излъчат победител в първия мач


FUTBOL-TV

Арда и Апоел може да не излъчат победител в първия мач

Арда - Апоел Беер-Шева
Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Дата: 22.07.2021 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Визар Кастрати (Косово)


Арда приема Апоел Беер-Шева на стадиона в Кърджали в първия двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят се очаква с голямо нетърпение от феновете в този край на България, тъй като той е дебютен за Арда в евротурнирите. Като цяло това настроението в града е приповдигнато и всички очакват един добър резултат. Фаворит обаче е Апоел. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Почти сигурно дебютантът Арда ще е без централния защитник Алекс Петков, който получи травма по време на подготовката и не водеше пълноценни занимания в определен период, като пропусна и контроли. Петков вече тренира, но не е възстановен на 100%. От лекарския щаб правят всичко възможно бившият бранител на Левски, който е син на Милен Петков, да е на линия за първия сблъсък с израелския тим. По-вероятно е обаче той да се появи в игра след почивката.

Киров и екипът му работят върху тактика без Алекс Петков. Това е единствената въпросителна от кондиционно естество. Опитният специалист вече е наясно със състава, на който ще заложи срещу Апоел. Наставникът на Арда продължава да не е решил дали да привлече нов защитник в лицето на сърбина Слободан Рубежич. 21-годишният бранител от седмица е на проби и игра в няколко контроли. За последно той е носил екипа на сръбския Чукарички. Той бе доведен от бившия футболист на ЦСКА Божо Джуркович, който сега е мениджър.

Бившият капитан на Левски и Берое Мартин Райнов може да помогне на Арда (Кърджали) в разузнаването на първия съперник в евротурнирите. От щаба на Николай Киров ще потърсят за информация халфа, който днес ще играе срещу Апоел (Беер Шева) с новия си клуб Ашдод. Двата тима се изправят в двубой от програмата на летния турнир в Израел “Тото Къп". Райнов е бивш съотборник с двама от лидерите в състава на Белия - Спас Делев и Иван Караджов, и с готовност ще съдейства с възможно най-актуална и детайлна информация.

"Впечатлен съм! Много сериозен противник, имат нови футболисти. Много опитен отбор, който веднага се възползва от всяка една грешка. Когато отнемат топката, веднага атакуват. Много агресивен отбор", добави Киров.

"На първо място ще искам от играчите ни да бъдат много внимателни, много концентрирани. При жребия нямаше как да ни се падне слаб отбор, защото в разбивката на урните бяхме непоставени заради липса на коефицент. Но от всичките възможни, ни се падна най-силният противник. Но пък така се израства, така и ти ставаш по-добър- когато играеш срещу силни опоненти".

Бившият вратар има опита от мачове в Израел, тъй като е водил Ботев Пловдив в Лига Европа срещу друг отбор от тази страна.

"Нека първо мине домакинството, след това ще мислим и за ответния мач. Но наистина там се играе много трудно и то не толкова заради горещината, а заради влагата. Ще бъде много тежко, но пък те се знаят тези неща", очертава Киров част от стратегията.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - АПОЕЛ БЕЕР-ШЕВА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
486