Любо Пенев може да бъде уволнен


FUTBOL-TV

Любо Пенев може да бъде уволнен

Обстановката в ЦСКА хич не е спокойна и който знае това, никак не е изненадан от огромната загуба с 0:4 в мача за Суперкупата срещу Лудогорец. За пукнатините в тима се заговори дни преди двубоя – даже още по време на лятната подготовка в Австрия.

Гриша Ганчев няма никаква комуникация и до днес с двама души, които дърпат изцяло конците в спортно-технически план. Това са Стойчо Стоилов и Любослав Пенев. Няма, не защото се е оттеглил и много, много не се бърка в управлението на клуба, оставайки всичко на сина си Данаил.

Причината е, че босът не е доволен от двамата и най-вече от Любо в последно време. Да, Пенев спечели Купата на България, но след това като че ли в него нещо се е променило. Ганчев и Стоилов са почти неразделни, но през година-две влизат в конфликт. Този път нещата между тях изглеждали сериозни.

Любо направи вътрешна рокада в отбора – махна кондиционния треньор Кирил Динчев, слагайки на неговото място своя човек Пабло Караско Гомес. Динчев е от кръвната група на Гришата, баща му е шефът на охраната на бизнесмена. 

"Киро е близък на Ганчев, а не на Стойчо Стоилов. А Стоилов в момента е партия с Любо Пенев", уточняват от кухнята на клуба.  

Испанецът Гомес оплескал яко работата, информират колегите от "Блиц". Още по време на лагера в Австрия той пренатоварвал футболистите. Карал ги да правят странни упражнения, от които те пропищели.

"Става въпрос за огромни физически натоварвания. Вдигали са щанги, после е трябвало да клякат, държейки железата над главите си – все едно са професионални щангисти.  Някои са получили контузии. Други после са се чувствали няколко дни поред некомфортно.

Явно нещо се е объркало, защото травмите в отбора зачестиха със страшна сила. Стана беля, момчетата недоволстват, но не смеят да гъкнат пред Любо. Това вбеси и Гриша Ганчев, и сина му Данаил“, издават запознати.

"Не виждате ли, че играчите нямат  сили. Физическата им подготовка е под всякаква критика. Отделно новите не са се адаптирали. Логичното се случи – 0:4 от Лудогорец“, добавят източниците.

Каква ще е реакцията на най-важния човек – никой не знае. Би било прибързано с рокади и промени, защото една загуба не значи нищо, въпреки че тя бе историческа. ЦСКА не бе губил от идването на Гриша Ганчев с толкова голям резултат. И то от най-големия си съперник за титли и купи в момента в България.

Ще бъде ли Любо оставен да работи? При издънка в Европа и на старта в първенството нищо чудно да има реакция от най-високия етаж в Борисовата градина.  

Пенев може да си тръгне, но възможен ли е и друг вариант? Да си тръгне Ганчев и друг да стане собственик на ЦСКА?

  Сподели
346