„Сините“: Вече 184 години Васил Левски е нашата мярка за човечност


FUTBOL-TV

„Сините“: Вече 184 години Васил Левски е нашата мярка за човечност

Футболният тим на Левски отбеляза 184 години от рождението на Васил Левски. "Сините" отправиха послание чрез официалния си сайт. 

Ето какво написаха столичани: 

"...От никоя страна [за] нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия."

Левски до богат българин във Влашко, 06.10.1871 г.

***

Тези слова на Апостола изписани 150 години назад във времето отекват все по-силно в съзнанието на всеки от нас. Завъртени в един неописуем кръговрат, в който всяка дума и всеки урок на Дякона звучи все по-актуално.

Днес, 184 лета след неговото рождение, за нас трябва да е все по-ясно, че в общите усилия се корени онзи успех, онази бленувана победа на духа и общността, за която даде живота си Левски.

Човекът, чийто лъвски скок продължава вече близо две столетия, за да ни води към онези светли идеали, които трябва да изграждат основите на нашето мислене и възприятие за света.

Човек - необикновен по своята същност и характер. Буден и непримирим дух. Боец и радетел за свобода и равенство.

Вече 184 години Васил Левски продължава да е нашата мярка за човечност. Нашето време и безвремие. Нашият импулс за борба.

Ръководството на клуба, футболистите, неговите служители и привърженици се покланят пред духа на Апостола на Свободата.

18 юли 2021 г.

184 години от рождението на

Васил Левски!"

62