Лудогорец и ЦСКА може да не решат спора след 90 минути


FUTBOL-TV

Лудогорец и ЦСКА може да не решат спора след 90 минути

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.07.2021 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


Шампионът на страната Лудогорец се изправя срещу носителя на Купата - ЦСКА в мач за Суперкупата. Победителят ще се реши в един двубой, като при равен резултат няма да се играят продължения, а ще се премине директно към изпълнения на дузпи. Срещата е трудна за прогнозиране, тъй като "армейците" не са имали официален мач от доста време, а разградчани са с два такива на сметката си. Все пак FTV и Futbolbet ви предлагат да пробвате знак - Х.

Защитникът Мено Кох и дефанзивният халф Амос Юга със сигурност ще пропуснат не само мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец в събота, но и първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конфедерациите.

Първият двубой от евротурнирите за "червените“ е на 22 юли (четвъртък) на стадион "Българска армия“, а съперник ще бъде победителят от сблъсъка между македонския Струга и латвийския Лиепая (1:1 в първия мач).

Кох няма да може да тренира пълноценно поне още една седмица и е много вероятно дори да пропусне първия кръг от новия сезон наefbet Лигата. Ситуацията с Амос Юга е идентична и той няма да може да води подготовка на пълни натоварвания още няколко дни.

Спортно-техническият щаб на ЦСКА обаче ще направи всичко възможно да вдигне на крака французина Тибо Вион за мача за Суперкупата с Лудогорец в събота. Той започна бегови упражнения, като се подготвя извън основната група. Очаква се той да тренира пълноценно днес. Старши треньорът Любослав Пенев се надява Вион да е готов за мача с Лудогорец и да попадне в групата.

Със сигурност в групата за двубоя с разградчани няма да попадне резервният страж Димитър Евтимов. В дните преди мача с тима не тренира и Бисмарк Чарлс. Все пак очаква се, че той ще е готов.

Добрата новина за “армейците" е, че Ахмед Ахмедов е напълно възстановен. По всяка вероятност обаче той ще остане на скамейката за сметка на Жорди Кайседо и ще го замени в хода на мача, тъй като еквадорецът не е в оптимално физическо състояние.

В състава на Лудогорец със сигурност ще има промени в сравнение с отбора, който игра преди дни в първия предварителен кръг на Шампионска лига и победи Шахтьор Солигорск. За рокадите призна лично наставникът на тима Валдас Дамбраускас.

"Не мисля, че ще се стигне до този момент, когато ще имаме един отбор за Европа и друг за България. Ще има ротации със сигурност, но ние искаме да прогресираме във всеки един мач, а това не става с 11 промени. И ние, и ЦСКА ще имаме още много мачове и в първенството, и в Европа. Има и трансферен период през зимата, когато ще могат да се правят промени в отборите. Не вярвам, че след седмица някой от двата отбора ще си спомня толкова много за този мач, защото, въпреки че е важен, има идват други важни мачове. Той е важен за феновете и за двата клуба, защото е повод да се празнува и да се чувстваш горд с отбора си, но аз го виждам повече като подготовка", заяви треньор на тима.

Той обяви, че Кирил Десподов ще се справи с напрежението, което ще има с публиката на ЦСКА. Все пак не е изключено треньорът да даде почивка на национала именно за този мач.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
281