ЦСКА представи отбора с разгромна победа над Ботев Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА представи отбора с разгромна победа над Ботев Враца

ЦСКА разгроми Ботев Враца с 4:0 в последната си контрола от предсезонната подготовка, в мач игран на стадион "Българска армия". 

Срещата запона отлично за армейците и още в 5-ата минута Яник Уайлдшът проби мощно по лявото крило и центрира остро в наказателното поле, където Гонсало Виера в опита си да изчисти топката си отбеляза автогол.

ЦСКА продължи да атакува и в  37-ата минута  Феде Варела отмъкна топката малко пред наказателното поле на врачани и веднага подаде към влезлия преди малко Радослав Живков. Той от своя страна напредна и върна към аржентинеца, който се разписа за 2:0.

Секунди преди края на първата част червените направиха резултата класически. Отново доброто взаимодействие между Радослав Живков и Федерико Варела даде резултат, като този път към разиграването се включи и Йоан Баи. Крилото на ЦСКА успя да изведе с хубав пас Живков, който отново по земя върна към Варела. Полузащитникът успя да реализира второто си попадение в мача от сходна позиция, като при първия си гол, и да покачи до 3:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. 

Непосредствено преди началото на второто полувреме се проведе и официалното представяне на ЦСКА за новия футболен сезон 2021/2022 година, което не се осъществи преди срещата поради токов удар в "Борисовата градина". 

През втората част армейците продължиха да доминират на терена, като старши треньорът Любослав Пенев отново направи много промени в състава и даде шанс за изява на почти всички свои налични футболисти. В 71-ата минута Федерико Варела оформи своя хеттрик. Младият Асен Дончев центрира към наказателното поле на Ботев. Жеферсон пропусна топката, но зад него Варела успя да отправи удар с глава, с който да вкара кълбото във вратата гостите, с което оформи крайния резултат 4:0.

Следващият мач на ЦСКА е на 17 юли (събота), когато тимът излиза срещу Лудогорец в сблъсък за Суперкупата на България. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 20:30 часа.

  Сподели
323