Сираков: Миналата година положението беше по-тежко


FUTBOL-TV

Сираков: Миналата година положението беше по-тежко

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори пред Дарик радио за случващото се при "сините".

"Първо, едно огромно благодаря на Palms Bet, защото те бяха първите, които протегнаха ръка на Левски в трудния момент. Сега пристъпваме към разширяване на отношенията ни.  На базата на разговорите ни, още в понеделник ще извикам братя Цоневи и Краев и ще продължим договорите им".

"Те бяха в най-тежкия период в клуба, на тези които останаха, на треньорите в школата, на цялата администрация, шапки долу. Надявам се, че малко по-малко ще започнем да излизаме от този водовъртеж, в който е Левски в послединте години".

"Сътрудничеството ни с Palms Bet ще бъде на доста нива, не само финансово, но ще бъде изгодно за клуба. На този етап не може да се говори за цифри и това ще е некоректно. Аз съм им го предложил на Palms Bet да вземат акции, но сега зависи от тях. Миналата година ситуацията бе значително по-тежка от сегашната. Старите задължения към персонала и футболистите са по-малки от миналогодишните. Мога да гарантирам, че Левски не само ще започвне това първенство, но и ще го азвърши".

"Не съм съгласен, че зимната селекция е била провал. Пресилено е. Ние щяхме да имаме проблеми с оцеляването, ако не бяхме направили тази селекция със Славиша. Ако някой си мисли, че са похарчени милиони... жестоко се лъже. Имаше приказки и за комисионните, които са платени... Ако знаете какви комисионни е имало през годините. Павел Колев се бореше с тези работи. С повечето играчи не сбъркахме. Освен може би с левия бек".

"На този етап треньор ще е Живко Миланов. Ще ми се да кажа друго. Знам за какво ме питате. С Мъри сме говорили няколко пъти. Нищо не го спира. Даже се бяхме разбрали за условия, селекция и др. ако се бяхме разбрали с Диксън. Нормално. Нещо, което го вълнува е да има сигурна финансова рамка. Да не се получи това, което стана тази година. Футболистите да играят, без да получават стотинка. Има такива, които още не са си взели парите от пролетта. Живко Миланов? Той показва качество. Като всеки млад треньор - има още какво да учи. Ако Левски може да си позволи да вземе Мъри Стоилов - веднага ще го поканя и ще се разберем за 0 време. Най-нормалното нещо е Мъри сам да си направи щаба".

"Трябват ни защитници. Най-вече в защита имаме нужда от нови - 3-ма или 4-ма. Ще намерим.

Ники Михайлов? Неприятно ми е да говоря. Растял е ръцете ми. Някои хора обаче много бързо забравят. Аз и Мъри взехме Михайлов, когато имахме Иванков и Гошо Петков. Преди мача с Оксер, Иванков бе продаден, а Гошо - контузен. Ники Михайлов се справи добре тогава. Миналата година Ники Михайлов беше на футболното гробище. Взехме, въпреки че тренираше за здраве. Тежеше над 100 кила! Най-добрата му форма беше 107 кг. И аз, и Славиша му казахме, че трябва да падне след 100. След мача с ЦСКА - на 15 декември да е 115 кг. Малко да беше показал желанието на Валери Божинов, той нямаше да има проблем и щеше да е вратар на Левски. Ники е пазил от юни до декември във всички мачове.

Валери ми е на сърцето. Фантастично момче и безкрайно обича Левски. Аз съм му благодарен за нещата, които свърши в тази тежка година. Той трябва да си даде сметка до къде му стигат възможностите като футболист. Според мен той може да бъде полезен на Левски, но на друга позиция", каза още Сираков в ефира на Дарик радио.

  Сподели
218