Равенство за Левски в последната им контрола


В. Мухарски

Равенство за Левски в последната им контрола

Левски и румънския Оцелул Галац не се победиха, завършвайки наравно - 2:2. Това бе последна проверка за българския тим в Кипър, където се подготвят. Утре възпитаниците на Ясен Петров се прибират в България.

Йорга даде преднина за румънския отбор в 18-ата минута от дузпа, която бе доста спорна. Само десет минути по-късно главният рефер посочи бялата точка и пред врата румънците, за нарушение срещу Гара Дембеле. Звездата на "сините" превърна дузпата в гол и по този начин изравни резултата.

Отбора от северната ни съседка се радваше на солидна подкрепа от трибуните. Част от феновете на Оцелул не спираха да дразнят Владимир Гаджев, който от своя страна не им остана длъжен и също ги репликира. Заради тази си проява, той получи официално предупреждение от съдията.

В началото на втората част българите стояха по-добре от своя противник. Пропуск направи Дембеле, който не успя да вкара топката в опразнената врата, след като вече бе елеминирал вратаря на румънците.

Въпреки добрата си игра, възпитаниците на Ясен Петров получиха нелеп гол в 65-ата минута. Негов автор бе Пена от пряк-свободен удар, след като топката рикошира в стената и влезе във врата на Божидар Митрев.  Левски обаче не се предаде и 5 минути преди края Гаджев успя да изравни резултата, отново от 11-метров наказателен удар.

  Сподели
184