От ЦСКА 1948 се присъединиха към Лудогорец в подкрепа за Найденов


FUTBOL-TV

От ЦСКА 1948 се присъединиха към Лудогорец в подкрепа за Найденов

ЦСКА 1948 излезе с открито писмо до министъра на финансите Асен Василев във връзка със спонсорите на клуба Цветомир и Боян Найденови.

От клуба уверяват, че те са най-сериозният инвеститор в българския спорт, а Цветомир Найденов винаги държи на прозрачността, коректността и отговорността. Подобно писмо написаха вчера и от Лудогорец. Ето какво пишат от ЦСКА 1948, чийто спонсор и голям шеф в клуба е именно Найденов:

Ето какво пишат "червените":

"До

Г-н Асен Василев 

Служебен министър на финансите 

Уважаеми г-н Василев, 

ФК ЦСКА 1948 се обръща към Вас вследствие на новина, която удиви всички, свързани с нашия футболен клуб. Дългогодишните ни партньори и собственици на компанията efbet Стефан, Цветомир и Боян Найденови бяха включени в списъка на лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC - Американската Служба за контрол на чуждестранните активи.

Следва да Ви уверим на първо място, че горепосочените лица в последните години са най-сериозният инвеститор в българския спорт и една от основните колони, без които той не би съществувал по същия начин. Тяхното финансиране към над 80 спортни организации и клубове дава стабилна основа за професионална работа и развитие на българските таланти. 

Като клуб, който през 2016 г. избра да поеме по Честния път към върха и да премине смело и амбициозно от най-ниското ниво на българския футбол до най-високото, ние Ви гарантираме, че за нас честта и моралът стоят на пиадестал във всяко едно наше действие. 

В тази връзка бихме искали конкретно да подчертаем неимоверните усилия, които г-н Цветомир Найденов полага, за да може каузата ЦСКА да продължава да върви към нови успехи и висини. В дългогодишната ни работа заедно г-н Найденов е оставил впечатление у нас на изключително коректен и отговорен човек, за който просперитетът на българския спорт и нашата република като цяло е основен приоритет. 

Трябва да се има предвид и факта, че именно благодарение на сигналите и свидетелствата на фамилия Найденови се стигна до разследването срещу бившия собственик на "Еврофутбол“ Васил Божков. Вследствие на това той попадна и под санкциите на Закона "Магнитски“. 

Базирайки се на изложените дотук факти, ние от ФК ЦСКА 1948 излизаме с апел към Вас да преразгледате решението на Министерство на финансите по казуса и да оцените разумно и правилно не само високата репутация, която efbet има като бранд, но и нивото на подкрепа, което компанията осигурява в частност на ФК ЦСКА 1948 и генерално на българския спорт. Подкрепа с жизнено значение за десетки родни клубове и спортни организации."

19.06.2021 г., София

С уважение:

Добрин Гьонов 

Изпълнителен директор на ФК ЦСКА 1948

222