ЦСКА продължава с победите, бият три пъти една дузпа в контрола


В. Мухарски

ЦСКА продължава с победите, бият три пъти една дузпа в контрола

ЦСКА продължава без грешка в контролите преди началото на пролетния полусезон. Днес "армейците" се разправиха с румънския Васлуй с резултат 2:1, като по този начин показаха, че скандалите, с които е замесено името на отбора през последните дни, не им се отразява на подготовката. За Васлуй участие в контролата взеха двамата български играчи Живко Миланов и Станислав Генчев.

Всички по-интересни положения се случиха през втората част. В 50-ата минута Галчев бе изгонен за втори жълт картон, но на негово място влезе Янев. След един час игра Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле на румънците, топката бе изчистена, но попадна в краката на Грегъри Нелсон, който с хубав удар по земя откри резултата.

В 70-ата минута се случи и най-интересното положение за целия мач. Платини бе фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за ЦСКА. Маркиньос се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но вратят Кучиак спаси. Главният съдия нареди дузпада да бъде бита отново, което нервира всички футболисти на румънците, като един от тях поучи и червен картон. При втория си опит, Маркиньос отново не сполучи, но съдията отново реши, че дузпата трябва да се пребие. Това накара целия щаб на Васлуй да подивее, а футболистите им започнаха да мятат бутилки по скамейката на ЦСКА. Червен картон получи и стражът на Васлуй. Трети опит бе даден на ЦСКА, като този път зад топката застана Мишел Платини, който вкара за 2:0.

В самия край на срещата румънците стигнаха до почетно попадение, дело на Тенйаниера от пряк свободен удар. При него лошо впечатление направи новият вратар на "червените" Благой Макенджиев, който се намеси неубедително. Това бе и последната контрола на 31-кратните шампиони на България на лагера в Турция. ЦСКА се прибира в България в сряда.

  Сподели
247