Локо Мездра без проблеми срещу Беласица


А. Франгов

Локо Мездра без проблеми срещу Беласица

Локомотив (Мездра) очаквано победи гостуващия Беласица (Петрич) с 3:1 като домакин в мач от 13-я кръг на А ПФГ. Домакините тотално превъзхождаха през целия мач и заслужено победиха, като 3:1 беше най-малкото с което можеха да се отърват „комитите".

Още в 16-та минута гредата спаси Беласица. Саша Симонович центрира към Руи Мигел, който с хубав плътен удар нацели дясната греда на вратата пазена от Манолов. В 28-та логичното се случи, и „железничарите" откриха резултата. Руи Мигел центрира и лидерът на Локо Илия Илиев засече топката от воле от границата на наказателното поле.

През втората част Локомотив продължи със своя натиск, и в 58-та минута пак Илиев и Мигел взаимодействаха за 2:0. Илия Илиев с невероятен пас от около 50 метра намери Мигел, който се отскубна от Пътников, остана очи-в-очи с вратаря Манолов, и го преодоля безпроблемно. Десет минути по-късно домакините бяха близо до третия гол в мача, но Манолов и защитата пред него се справиха и до 3:0 така и не се стигна.

В 78-та минута изненадващо домакините върнаха едно попадение. След центриране от фаул топката попадна в Сертич който подаде към Бижев. Георги Бижев излъга бранител в „червено-черно" и стреля в обратния ъгъл - 2:1.

Само две минути бяха нуждни на домакините за да върната преднината си от 2 гола. Илия Илиев подаде на Давид Силва, бразилецът стреля от дъгата на наказателното поле и топката разстреля Манолов. Една минута по-късно Бикай извърши изключително грубо и ненуждно нарушение срещу Пуи Мигел и получи червен картон, оставяйки „комитите" напълно безидейни и с човек по-малко.

Така Локомотив (Мездра) продължава с прекрасната си игра от началото на сезона, а Беласица си остава на дъното и още преди зимната паузасе кандидатира за място в „Б" Група.

ЛОКОМОТИВ (Мездра) - БЕЛАСИЦА (Петрич) 3:1
1:0 - Илия Илиев (28)
2:0 - Руи Мигел (58)
2:1 - Бижев (78)
3:1 - Давид Силва (80)

ЛОКО (МЕЗДРА): Станев, Марков, Макенджиев, Панов, Христозов, Ст. Илиев, Симонович, Ил. Илиев, Силва, Каранейчев, Руи Мигел

БЕЛАСИЦА: Манолов, Николов, Трифонов, Бикай, Бето, Пътников, Сертич, Адемович, Бижев, Христов, Вила

Главен съдия: Ивайло Бозев

Жълти картони: Марков (Локомотив), Николов, Бето, Пътников (Беласица)

Червен картон: Бикай (Беласица)

Снимка: Спортни.бг

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
272