ЦСКА с писмо до феновете и Лечков


В. Мухарски

ЦСКА с писмо до феновете и Лечков

Ръководството на ЦСКА излезе с писмо до феновете на отбора, Данчо Лечков и БФС. В своя официален сайт, "червените" шефове коментират наболелите проблеми около клуба:

На вниманието на медиите, БФС ,привържениците на ПФК ЦСКА ЕАД и г-н Йордан Лечков

1. ПФК ЦСКА ЕАД декларира, че няма финансови задължения към следните футболни клубове: ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД, ПФК МИНЬОР ПЕРНИК, ФК ВИХРЕН САНДАНСКИ.

2. Има съдебен спор между ПФК ЦСКА ЕАД И ПСФК ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС относно трансферната цена на футболиста Мишел Платини.

3.  ПФК ЦСКА ЕАД е получил 2 запорни съобщения от частен съдебен изпълнител в качеството си на трето задължено лице. Запорните съобщения удостоверяват дълг на ОФК СЛИВЕН към физическо лице и публични задължения в общ размер на 521 036/петстотин двадесет и една хиляди и тридесет и шест/лева.

От момента на получаване на запорните съобщения ПФК ЦСКА ЕАД НЯМА ПРАВО ДА ИЗПЛАЩА СУМИ НА ОФК СЛИВЕН, а е длъжен да превежда дълга си към ОФК СЛИВЕН директно на частния съдебен изпълнител.Считано от момента на получаване на запорните съобщения контрола по изплащане на сумите се осъществява от частния съдебен изпълнител, а не от сдружението с нестопанска цел БФС.

Изплащането на суми директно на ОФК СЛИВЕН е наказуемо от закона и е относително недействително спрямо кредиторите на ОФК СЛИВЕН-един от които е Държавата: Описание на института- (чл. 452, ал. 3 ГПК). „При запорирано вземане плащането на кредитора ще бъде относително недействително по отношение на взискателя. За да се удовлетворят кредиторите на кредитора, те могат да наложат запор върху вземането: на длъжника се изпраща запорно съобщение от съдебния изпълнител, с което му се забранява да плаща на кредитора и му се повелява да внесе дължимото на съдебния изпълнител.

От този момент длъжникът не бива да плаща на кредитора: ако изпълни, ще погаси дълга си към него, но задължението няма да се смята погасено по отношение на поискалите запора. Относно тях изпълнението е недействително и длъжникът може да бъде принуден да плати и на тях (би имал иск срещу кредитора за повторно платеното).Който плаща зле,плаща два пъти.”

Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД счита, че от този момент всякакви спекулации на некомпетентни служители и членове на изпълкома на БФС относно статута на ПФК ЦСКА ЕАД в системата на БФС следва да престанат. Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД е наясно какви са изискванията за получаване на лиценз и работи в тази насока с всички сили. Нека всички привърженици на отбора да бъдат спокойни.

От Ръководството.

  Сподели
184